Εικόνα1

Η εξέλιξη της Τηλεόρασης

Η τηλεόραση εφευρέθηκε το 1928 όμως έδειχνε κινούμενες εικόνες. Το 1930 παρατηρούμε την πρώτη ειkόνα. Μετά από τέσσερα χρόνια, το μέγεθός της αυξάνεται κατά 30 ….

Εικόνα3

Η εξέλιξη του Ψυγείου

  Το ψυγείο είναι συσκευή που λειτουργεί με αντλία θερμότητας. Πριν την εφεύρεση των ψυγείων ήταν γνωστό ότι τα τρόφιμα διατηρούνται για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, ….

Εικόνα4

Η ιστορία της Τηλεόρασης

Η τηλεόραση είναι σύστημα τηλεπικοινωνίας που χρησιμεύει στη μετάδοση και λήψη κινούμενων εικόνων και ήχου εξ αποστάσεως. Ο δημιουργός της συσκευής ήταν ο Τζον Λότζι ….

Εικόνα5

Η εφεύρεση της Τηλεόρασης

Η τηλεόραση εφευρέθηκε το 1928 όμως έδειχνε μόνο κινούμενες εικόνες. Το 1930 παρατηρούμε την πρώτη εικόνα. Μετά από τέσσερα χρόνια το μέγεθός της αυξάνεται κοντά ….

Εικόνα6

Η ιστορία του Ραδιοφώνου

Το 1895, ο πατέρας του ραδιοφώνου Αλεξάντερ Ποπόφ κατόρθωσε να μεταδώσει ηχητικά σήματα Μορς διαμέσου ερτζιανών κυμάτων. Οι επιτυχίες του Μαρκόνι και άλλων ερευνητών όπως ….

Εικόνα1

ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Η Μεγάλη Παρασκευή είναι μέρα αργίας , νηστείας και ΗΜΕΡΑ ΠΕΝΘΟΥΣ. Πολλοί πίνουν ξίδι για την αγάπη του Χριστού. Κοντά στο μεσημέρι οι κοπέλες στολίζουν ….

ΟΟΟΟ

ΕΘΙΜΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ

  Έθιμα του Πάσχα   Ένα από τα κυριότερα έθιμα του Πάσχα και κυρίως της μεγάλης Πέμπτης είναι το βάψιμο των κόκκινων αυγών και το ….

Εικόνα2

ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ

Η Κέρκυρα έχει πλούσια παράδοση σε πασχαλινά έθιμα. Το Μεγάλο Σάββατο, στις έξι το πρωί στο Ναό της Παναγίας των Ξένων, πραγματοποιείται τεχνητός σεισμός σε ….