ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ – ΔΙΑΤΡΟΦΗ

 Woman Running Word Cloud Variation 2 Γνωρίζατε πως στα χρόνια της εφηβείας το παιδί δέχεται σημαντικές μεταβολές στο σώμα του, οι οποίες συνδέονται άμεσα με τη ψυχολογία του; Η γυμναστική σε συνδυασμό με την σωστή διατροφή δίνουν τη δυνατότητα στα παιδιά να αποκτήσουν γερές βάσεις και συνήθειες που συμβάλλουν στη καλή σωματική κατάσταση και υγεία. Γνωστό σε όλους μας είναι πως η παχυσαρκία αποτελεί πρόβλημα για μεγάλο ποσοστό παιδιών στο κόσμο.
Με τον αθλητισμό αναπτύσσονται ταυτόχρονα θετικά συναισθήματα στον έφηβο τα οποία τον οδηγούν στην επιτυχία, την πρόοδο είτε και σε άλλους στόχους του. Με τον αθλητισμό ο άνθρωπος αποκτά έναν γερό χαρακτήρα γεμάτο εμπειρίες. Με αυτόν τον τρόπο δεν χρησιμοποιούμε τον αθλητισμό ως αγγαρεία αλλά ως μια κατάσταση διασκέδασης και εκτόνωσης.
FoodΣημαντικό ρόλο παίζει και η διατροφή. Η διατροφή είναι ένας παράγοντας που μας βοηθά να αθλούμαστε ευκολότερα γεμάτοι ενέργεια. Όπως ο αθλητισμός έτσι και η διατροφή συμβάλλουν στην καλή ψυχολογία ενός εφήβου. Τρώγοντας σωστά βοηθάμε  τον οργανισμό μας να ανταπεξέλθει σε πολλών ειδών αρρώστιες όπως γρίπη κλπ. Παράλληλα όμως ανεβάζει την αυτοπεποίθησή μας κάνοντάς μας να νιώθουμε πιο υγιείς.
Είναι λοιπόν αναγκαίο, τα παιδιά ήδη στην εφηβική ηλικία να έχουν επιλέξει το άθλημά τους, έχοντάς το στο νου ως στιγμή απαλλαγής από τις υπόλοιπες υποχρεώσεις της ημέρας καθώς και διασκέδασης με τους φίλους.

Αποστολίδου Άννα-Μαρία

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης