ΓΚΆΛΟΠ! Τι ζητάνε οι μαθητές από τους καθηγητές;

Business_charts1

Στην ερώτηση: “τι ζητάς από έναν καθηγητή με μια λέξη;’’

53 μαθητές θέλησαν να μου απαντήσουν.

Και όχι δεν ζήτησαν πολλά ή κάτι πραγματικά δύσκολο.
Η πλειοψηφία των μαθητών (περίπου το 70%) αναζητεί “κατανόηση”.

Δηλαδή έναν εκπαιδευτικό που να καταλαβαίνει τις ανησυχίες τους και τα προβλήματα τους. Επίσης;, να μην γίνεται πιεστικός ή να ζητάει πράγματα που είναι πάνω από τις δυνάμεις τους. Και φυσικά να έχουν άμεση επικοινωνία και σχέση μεταξύ τους έτσι ώστε να μπορούν να συζητάνε.
Κάτι που πραγματικά με εντυπωσίασε, είναι το ποσοστό των μαθητών που ζητούν “σεβασμό” (>15%)! Οι περισσότεροι θεωρούν πως είναι αυτονόητο, όμως όχι πάντα. Οι μαθητές θέλουν κάποιον που να σέβεται τα πιστεύω τους και σε καμιά περίπτωση να τους προσβάλλει, μπροστά σε ολόκληρη την τάξη χωρίς λόγο.
Ένα πολύ σημαντικό ποσοστό, πάνω από το 10% ζητούν κάποιον που να τους λύνει τις απορίες και να μην αδιαφορεί. Με άλλα λόγια, να κάνει σωστό μάθημα χωρίς να αφήνει κενά.
Τέλος, λιγότερο από 5% παίρνουν δύο κατηγορίες, η “ομαδικότητα” και το “χιούμορ”. Παρόλο που πίστευα πως η “ομαδικότητα” θα είχε ένα μεγαλύτερο ποσοστό βγήκα λάθος. Ελάχιστοι μαθητές ζήτησαν ένα καθηγητή που να μην κάνει διακρίσεις και να λειτουργεί ομαδικά. Όσο αναφορά το χιούμορ, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι καθηγητές εκτός από την σωστή παράδοση του μαθήματος πρέπει να είναι και ευχάριστοι.
Ζήτησαν κάτι υπερβολικό;

Δεν νομίζω, όλα είναι εφικτά. Κατά την γνώμη μου ο συνδυασμός όλων των παραπάνω είναι που κάνουν ένα καθηγητή αγαπητό.

Λυδία Φραντζή

μαθήτρια της Γ τάξης

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης