Σκέψεις και συναισθήματα απ’ την πρώτη μέρα στο Γυμνάσιο

Η πρώτη μέρα στο Γυμνάσιο ήταν για όλα τα «πρωτάκια» περίεργη. Κατά τη γνώμη μας νομίζουμε ότι οι συνθήκες δεν είναι τόσο δύσκολες όσο περιγράφονται από τα μεγαλύτερα παιδιά και όλα αυτά που ακούγονται είναι απλώς ασάφειες. Θέλοντας να μάθουμε εμείς, ως παιδιά της Α΄ Γυμνασίου, πώς νιώθουν οι συνομήλικοί μας, αποφασίσαμε να κάνουμε μια μικρή έρευνα.

Έτσι, απευθύναμε σε κάποιους συμμαθητές μας το ερώτημα: «Ποιες ήταν οι σκέψεις σας και τα συναισθήματά σας από την πρώτη μέρα στο Γυμνάσιο;».

 - Ήμουν αγχωμένη γιατί δεν ήξερα ποιους καθηγητές θα είχα και αν θα είμαι με την κολλητή μου, στην ίδια τάξη. Επίσης ήμουν λυπημένη που τελείωσε το καλοκαίρι…

Μαριάννα

 - Ένιωθα αμήχανα, γιατί ήμουν σε άγνωστο περιβάλλον. Επιπλέον ήμουν ανυπόμονη για το πώς θα ήταν το νέο μου σχολείο. Στην αρχή χαιρόμουν που μεγάλωσα, αλλά αργότερα σκέφτηκα πως θα ήταν πιο εύκολα στο Δημοτικό!!!

Μαρία

 - Αρχικά ένιωθα χαρά γιατί θα βρισκόμουν ξανά με τους συμμαθητές μου. Επίσης φόβο, γιατί ήξερα ότι θα είχα περισσότερα μαθήματα.

Κωνσταντίνος

 - Ένιωσα αμηχανία, αφού δεν ήξερα παιδιά στο νέο σχολείο, όμως μετά από λίγο άρχισα να συνηθίζω…

Ανώνυμος

 - Αρκετό άγχος για το αν θα είμαι μαζί με γνωστά παιδιά. Επίσης ένιωθα χαρά επειδή ήταν κάτι καινούριο, αλλά ταυτόχρονα και περιέργεια για τα μαθήματα!!!

Εβελίνα

 Οι περισσότεροι μαθητές φαίνεται ότι ήταν πολύ αγχωμένοι στην αρχή αλλά αργότερα το ξεπέρασαν, νιώθοντας σιγουριά. Αυτό μπορεί να μη μας εκπλήσσει, αλλά μας χαροποιεί ιδιαίτερα, επειδή μαθαίνουμε ότι οι περισσότεροι μαθητές συνήθισαν το νέο μας σχολείο…

Αραπάκη Χρυσούλα

Αργύρη Ελένη

Δούκα Άννα

Κακαρά Μαρία-Νεφέλη

Καραγιάννη Σοφία

Μαθήτριες της Α τάξης

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης