Πράσινος Επαγγελματικός Προσανατολισμός για Κορίτσια – “GIRLS DAY”

Με αφορμή την επίσκεψη μας στο ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στις 10 Ιουνίου θα θέλαμε να σας μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας από την επίσκεψή μας εκεί.

Ήμασταν στην ευχάριστη θέση να λάβουμε μέρος στο girl’s day που διοργάνωσε το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος σε συνεργασία με το γερμανικό ινστιτούτο. Εκεί υπήρχαν διαφόρων ειδών δραστηριότητες που σχετίζονταν με τις φυσικές πηγές ενέργειας. Δραστηριότητες που αφορούσαν την ηλεκτρική, αιολική, υδροηλεκτρική, φωτεινή και ηλιακή ενέργεια μας βοήθησαν στο να μάθουμε πως μπορούμε να αξιοποιήσουμε τους φυσικούς πόρους που μας παρέχει η φύση.

Επίσης υπήρχαν και άλλες ενασχολήσεις που αφορούσαν την νέα τεχνολογία όπως η θερμική κάμερα όπου μας έδινε την θερμοκρασία του περιβάλλοντος και των αντικειμένων γύρω μας και τα γυαλιά VR (virtual reality= εικονική πραγματικότητα. Τέλος υπήρχε ένα ηλεκτρονικό σπιτάκι το οποίο προγραμματίζοντας το με την βοήθεια μιας εφαρμογής, μπορούσαμε να ανοίξουμε και να κλείσουμε τα παράθυρα, τις πόρτες άλλα και τα φώτα.

Αυτή η επίσκεψη μας στο ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ήταν μια καταπληκτική εμπειρία που μας πρόσφερε όχι μόνο γνώσεις αλλά και περιέργεια ώστε να ψάξουμε και να ασχοληθούμε περισσότερο με τους φυσικούς πόρους του πλανήτη μας. Θα σας προτείναμε να επισκεφθείτε και εσείς το ίδρυμα αυτό ώστε να βιώσετε κι εσείς αυτή την απίστευτη εμπειρία.

Πασχαλίδη Βασιλική

Μπασινά Ιωάννα,

Μεθενίτη Ελένη,

Παπαργυρίου Ειρήνη-Αικατερίνη

Μαθήτριες της Γ τάξης

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης