Γιατί έχουν νεύρα οι έφηβοι;

ows_138153465428697

της Χριστοδουλάτου Ε.

Οι έφηβοι συνεχώς αμφιταλαντεύονται ανάμεσα στην αυτονομία και στην εξάρτηση, ανάμεσα στην ενήλικη και την παιδική ζωή. Η αμφιταλάντευση αυτή, σε συνδυασμό με τις σωματικές και ψυχικές αλλαγές που συμβαίνουν την περίοδο της εφηβείας, πυροδοτούν μια σειρά από ψυχολογικές αντιδράσεις.

Εάν κάποιοι απορούν και αναρωτιούνται γιατί έχουν νεύρα οι έφηβοι,

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ!

Μας μιλάτε σαν να είμαστε παιδιά και περιμένετε να έχουμε συμπεριφορά ενήλικα. Αναγκαζόμαστε να ξυπνάμε στις 06:00 με  07:00 το πρωί, να γυρνάμε στις 14:00 με 15:00 το μεσημέρι,  να τρέχουμε σε εξωσχολικές δραστηριότητες για να αποκτήσουμε επιπλέον πτυχία (τα οποία δεν ξέρουμε καν αν θα μας χρησιμεύσουν στο μέλλον), να επιστρέφουμε στο σπίτι από τα φροντιστήρια αργά το απόγευμα και αμέσως να πρέπει να στρωθούμε στη μελέτη για να ανταπεξέλθουμε στα διαγωνίσματα και στις ασκήσεις που μας βάζουν εφτά διαφορετικοί καθηγητές σε καθημερινή βάση. Και μετά από όλα αυτά, να ακούσουμε τα αρνητικά σχόλια για έναν κακό βαθμό.

Να σας ενημερώσουμε, λοιπόν, πως ο κάθε έφηβος είναι άνθρωπος και όχι ρομπότ, οπότε καλό θα ήταν να δείχνουν περισσότερη κατανόηση όχι μόνο οι γονείς, αλλά και η κοινωνία στην οποία ζούμε!

Σχολιάστε

Top