ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΨΥΧΟΔΡΑΜΑΤΟΣ

The Teacher ...

Σεμινάριο-εργαστήριο για εκπαιδευτικούς με τίτλο: «Οικείοι και ανοίκειοι φόβοι: Η προσέγγισή τους μέσα από το ψυχόδραμα»

Το Τμήμα Αγωγής Υγείας της Δ.Δ.Ε. Β” Αθήνας, μέσω της Υπεύθυνης, σε συνεργασία με το Τοπικό Θεματικό Δίκτυο Αγωγής Υγείας –Υγιών Σχολείων«Δικτυώσου στη Ζωή!» της οικείας Διεύθυνσης, διοργανώνει κύκλο επιμορφωτικών βιωματικών σεμιναρίων-εργαστηρίων για εκπαιδευτικούς, υπό τον γενικό τίτλο:

Υγεία και Τέχνη
Στο πλαίσιο αυτό θα πραγματοποιηθεί βιωματικό σεμινάριο-εργαστήριο με τίτλο:  
«Οικείοι και ανοίκειοι Φόβοι: η προσέγγισή τους μέσα από το ψυχόδραμα»
Το εργαστήριο θα στοχεύσει στην απόπειρα βιωματικής προσπέλασης και κατανόησης του συναισθήματος του φόβου μέσω της εφαρμογής τεχνικών δράσης εμπνευσμένων από το ψυχόδραμα (αντιστροφή ρόλου, καθρέφτης, σωσίας). Πώς διαπλέκεται ο συλλογικός με τον προσωπικό φόβο και πώς εκβάλει στον τρόπο συγκρότησης και ατομικής πρακτικής; Βιώματα, εμπειρίες, αναμνήσεις, συνθήκες συνδεόμενες με την συγκεκριμένη προβληματική θα αποτελέσουν αντικείμενο επεξεργασίας στην ομάδα των συμμετεχόντων.
Το εργαστήριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων της Δ.Δ.Ε. Β” Αθήνας και κατά προτεραιότητα στα μέλη του Τοπικού Θεματικού Δικτύου Αγωγής Υγείας της Δ.Δ.Ε. Β” Αθήνας «Δικτυώσου στη Ζωή!»  και σε όσουςπροτίθενται να υλοποιήσουν Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας κατά το Σχολικό Έτος 2015-2016.
Στο τέλος του σεμιναρίου θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.
Τόπος: 1o Γυμνάσιο Νέου Ψυχικού (Τζαβέλλα 64, Νέο Ψυχικό,)
Ημέρα: Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015
Ώρες: 16:00-21:00 (ώρα προσέλευσης 15.45 αυστηρά)
Επιμορφώτρια: Παναγιώτα Αρβανίτη, Κλινική ψυχολόγος, Ψυχοδραματίστρια
Δηλώσεις συμμετοχής: λόγω του βιωματικού χαρακτήρα του εργαστηρίου οι θέσεις περιορίζονται σε 25. Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή συμπληρώνοντας την Ηλεκτρονική Φόρμα.

Σχολιάστε

Top