ΔΙΕΘΝΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΚΑΡΠΟΣ

10176932_689994251061400_1210205419_o
ΔΙΕΘΝΗ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥ  ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΗΣ  ΠΑΙΔΕΙΑΣ «ΚΑΡΠΟΣ»

Εrasmus+ : 2 προγράμματα συνεχίζονται, 2 νέα ξεκινούν 

 

Αpp Your School

Το 2017-2018, στο πλαίσιο της συμμετοχής μας στο Erasmus+ App Your School, τα εργαστήρια μας παίρνουν θέση στις σχολικές αίθουσες, σε συνεργασία με εκπαιδευτικούς δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Χρήση QR codes, δημιουργία ηχοτοπίων και infographics, μαθητικές καμπάνιες πάνω σε αληθείς και ψευδείς ειδήσεις είναι κάποιες από τις θεματικές που αναπτύσσουμε. Όλα σε συνδυασμό αναλογικών και ψηφιακών μέσων.

Το Σεπτέμβριο προηγήθηκε η δεύτερη διακρατική επιμόρφωση στελεχών και εκπαιδευτικών στη Μπολόνια, όπου ο Καρπός παρουσίασε με επιτυχία στους 40 συμμετέχοντες ένα από τα πέντε εργαστήρια που καλείται να υλοποιήσει στο πλαίσιο του προγράμματος.

 

European Media Literacy Standard

Eπιπλέον συνεχίζεται το EMELS, η συγγραφή ενός Ευρωπαϊκού Εγχειριδίου για την επιμόρφωση εμψυχωτών στα media που στοχεύει να συνοψίσει με απλό τρόπο τις δεξιότητες που είναι απαραίτητες για επιμορφωτές νεανικών ομάδων σε κάθε πλαίσιο (σχολείο, όμιλος, μουσείο, πολιτιστικό κέντρο, κατασκήνωση κλπ).

 

Νέα προγράμματα:

Silence hate

Στόχος του προγράμματος είναι η ανάπτυξη νέων και δημιουργικών αφηγήσεων για την καταπολέμηση εκφράσεων μίσους κατά των μεταναστών και προσφύγων. Μέσα από τη σύμπραξη νέων ανθρώπων και φορέων (εκπαιδευτικοί, ακτιβιστές, bloggers, δημοσιογράφοι, εκπρόσωποι κοινοτήτων κ.α.) θα προταθούν τρόποι αντιμετώπισης που αφορούν το σχολείο και το διαδίκτυο στα πλαίσια που καθορίζει μία διαπολιτισμική κοινωνία.

 

Migra-Ted

Μόλις εγκρίθηκε το νέο πρόγραμμα Erasmus+ που στοχεύει στην ενίσχυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ειδικότερα των μεταναστών, μέσα από την τεχνολογία και την εκπαίδευση. Σύντομα περισσότερα…

 

ΔΙΕΘΝΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΡΠΟΥ

ΚΑΡΠΟΣ Κέντρο Εκπαιδευτικών Δράσεων & Διαπολιστιμικής Επικοινωνίας
Πολυτεχνείου 12, Αθήνα 104 33
τηλ. +30 2130435978, +30 6949404003
info@karposontheweb.org
www.karposontheweb.org

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Σχολιάστε

Top