Η Λατρεία της Στρογγυλής Θεάς

PastedGraphic-2

Η Λατρεία της Στρογγυλής Θεάς

 

Το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου (FIFA World Cup) είναι μία ποδοσφαιρική διοργάνωση, η οποία πραγματοποιείται κάθε τέσσερα χρόνια υπό την αιγίδα της Διεθνούς Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (ΦΙΦΑ). Σε αυτήν παίρνουν μέρος οι εθνικές ομάδες των χωρών μελών της ομοσπονδίας, οι οποίες κατάφεραν να προκριθούν ύστερα από προκριματικούς αγώνες. Θεωρείται η κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση, η οποία καταφέρνει να προσελκύσει πλήθος θεατών, τηλεθεατών και χορηγών. Από το 1978 και τη διοργάνωση της Αργεντινής, ο όρος «Μουντιάλ» (Mundial) απαντάται συχνά στην καθομιλουμένη.

Για το έτος 2018, το παγκόσμιο κύπελλο ποδοσφαίρου διεξήχθη στη χώρα της Ρωσίας με τη συμμετοχή 32 εθνικών ομάδων και από τις πέντε ηπείρους. Νικήτρια ανακηρύχθηκε η εθνική ομάδα της Γαλλίας, νικώντας στον τελικό της διοργάνωσης την εθνική ομάδα της Κροατίας στην κανονική διάρκεια με 4-2.

Πολυνίκης του θεσμού είναι η Βραζιλία με πέντε κατακτήσεις και ακολουθούν η Γερμανία και η Ιταλία με τέσσερα τρόπαια, η Ουρουγουάη, η Γαλλία και η Αργεντινή με δύο και η Αγγλία με την Ισπανία με ένα.

Το 2022  Μουντιάλ έλαβε χώρα στο Κατάρ. Εκατομμύρια ενθουσιώδεις θεατές παρακολουθούσαν με θρησκευτική ευλάβεια τους ποδοσφαιρικούς αγώνες. Αγωνία, συγκίνηση και θέαμα χαρίστηκε απλόχερα στους λάτρεις της Στρογγυλής θεάς καθ’ όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης. Το « «Μουντιάλ» τελείωσε με νικήτρια ομάδα την Αργεντινή. Οι ομάδες οι οποίες διακρίθηκαν ήταν η Αργεντινή, η Γαλλία, Βραζιλία, Κροατία, Μαρόκο και Πορτογαλία. Στον τελικό, ωστόσο, αναμετρήθηκαν  η Αργεντινή με την Γαλλία και το χρυσό κύπελο κατέκτησε η Αργεντινή!

Για το ποδοσφαιρικό τους ταλέντο ξεχώρισαν οι ακόλουθοι παίχτες: ο Μέσσι , ο Μαρτίνεζ , ο Εμπαππέ και ο Ριχάντλισον. Ωστόσο, το φαβορί του υπήρξε ο  Εμπαππέ. Τα στατιστικά τον ανάδειξαν ως τον καλύτερο παίχτη  και  του απονεμήθηκε το έπαθλο του Χρυσού παπουτσιού.

Τα συναισθήματα καθ’ όλη τη διάρκεια των αγώνων της διοργάνωσης ήταν πολύ έντονα και οι συγκινήσεις υπήρξαν ακόμα μεγαλύτερες. Οι νίκες των ομάδων συνοδεύονταν  από χορό και από ξέφρενους πανηγυρισμούς. Το Μουντιάλ το παρακολουθούσαν τηλεθεατές σχεδόν σε όλα τα σπίτια  του πλανήτη. Προσέφερε μεγάλες συγκινήσεις και αποθέωσε τους πρωταγωνιστές του.

Μετά το Μουντιάλ την σκυτάλη πήρε το Champions league που ξεκίνησε εδώ και λίγο καιρό. Αυτή είναι μια ετήσια διοργάνωση στην οποία συμμετέχουν ομάδες από κάθε χώρα. Απαρτίζεται από πέντε φάσεις. Στις πρώτες  δύο, κάθε ομάδα αγωνίζεται δύο φορές , μια στην έδρα τους και μια στον αντιπάλων.  Ωστόσο, στον αγώνα του τελικού δίνεται μόνο ένας αγώνας. Τα φετινά φαβορί είναι η Manchester City , Real Madrid , Bayern Munchen και Napoli.

Τα προγνωστικά δείχνουν πως θα επικρατήσει η  βασίλισσα Real Madrid, όμως εμείς ευχόμαστε να κερδίσει ο καλύτερος.

 

Συμεών Ρίζος

Γ΄ Γυμνασίου

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης