Κούραση ή ξεκούραση;

Κούραση  ή ξεκούραση;

Ο ελεύθερος χρόνος για τους μαθητές είναι περιορισμένος. Στη σημερινή εποχή οι μαθητές δεν αξιοποιήσου σωστά τον ελεύθερο χρόνο.

Οι μαθητές πάσχουν από έλλειψη χρόνου. Μπορεί να έχουν, άλλα προτιμούν να πράγματα που κάνουν κακό στον εαυτό τους. Οι μαθητές τρέχουν από το ένα φροντιστήριο στο άλλο, τρέχουν για αθλήματα, για υπολογιστές, για άλλες δραστηρίοτητες όπου τους τις επιβάλλουν οι γονείς χωρίς αυτοί να γνωρίζουν αν επιθυμούν να συμμετάσχουν . Έτσι, δεν έχουν χρόνο για ξεκούραση και χαλάρωσης!Οι έφηβοι είναι όλοι μέρα στον πίεση και στον εκνευρισμό με αποτέλεσμα να γυρνούν αργά το βράδυ σπίτι και να πέφτουν για ύπνο χωρίς να κάτι δημιουργικό. Την επόμενη μέρα είναι εξίσου κουρασμένοι κάνοντας την καθημερινότητα τους ίδια και ακόμα πιο κουραστικότερη. Επίσης οι μαθητές πνίγονται από τις ώρες σχολικών – φροντιστηριακών μαθημάτων.

Για αρχή θα πρέπει να σκεφτούν τι πραγματικά τους αρέσει να κάνουν! Στην συνεχεία μετά από μια κουραστική μέρα κάθονται μπροστά από μια τηλεόραση ή σε έναν υπολογιστή και χαζεύουν χωρίς ακριβώς να τους ενδιαφέρει κάτι. Λύση για την αξιοποίηση αυτό του λίγου ελεύθερου χρόνου θα μπορούσαν να διαβάσουν ένα βιβλίο, να ερευνήσουν ή να δουν κάτι το ενδιαφέρον στο διαδίκτυο.

Επίσης, τα σαββατοκύριακα θα μπορούσαν να πάνε για τρέξιμο, ποδήλατο, μια βόλτα στην πόλη ώστε να σκεφτούν για τον εαυτό τους ώστε να μπορέσουν να ανοίξουν οι ορίζοντες τους.

Τέλος, οι μαθητές υπό κανονικές συνθήκες θα πρέπει να έχουν ελεύθερο χρόνο και να τον αξιοποιήσουν σωστά. Ακόμη πρέπει να χαλαρώσουν και να ξεκουραστούν δημιουργικά. Είναι πολύ σημαντικό οι μαθητές να έχουν ελεύθερο χρόνο και να το εκμεταλλεύονται με τον καλύτερο τρόπο για τον εαυτό τους.

Σχολιάστε

Top