Βερολίνο

     Πολλές φορές πηγαίνουμε μια τελευταία φορά διακοπές πριν αρχίσουν οι δουλειές και τα σχολεία. Ένας από τους καλύτερους προορισμούς είναι η Γερμανία και ιδιαίτερα το Βερολίνο. Εγώ είχα την τύχη να πάω στο Βερολίνο τέσσερα χρόνια πριν και ακόμα θυμάμαι την εμπειρία.

     Όταν πήγα εγώ, στις 6 Σεπτεμβρίου, είχε καλό καιρό, όμως καλό είναι γενικά να πάρεις ένα μπουφάν, καθώς κάνει κρύο. Αυτό που μου έκανε πρώτα εντύπωση ήταν τα τρένα. Άστραφταν από καθαριότητα και τα δρομολόγια ποτέ δεν αργούσαν. Επίσης, μεγάλη εντύπωση μου έκανε ο ζωολογικός κήπος, ο οποίος είχε πάρα πολλά ζώα, από πουλιά, μέχρι πάντα, πιγκουίνους, πολικές αρκούδες και ελέφαντες. Ιδιαίτερα εντυπωσιακό ήταν το μουσείο Φυσικής Ιστορίας, όπου είδαμε τους σκελετούς των δεινοσαύρων να “ζωντανεύουν”, χάρις σε ένα σύστημα εικονικής πραγματικότητας. Επιπρόσθετα, το μουσείο είχε και ένα αληθινό κόκαλο δεινοσαύρου για πώληση (2.000€).

     Τέλος, τη μεγαλύτερη εντύπωση μου έκανε το τείχος του Βερολίνου που δημιουργήθηκε για να χωρίσει το Βερολίνο  στα δύο, αλλά στο τέλος γκρεμίστηκε από τους κάτοικους του Βερολίνου, που δεν ήθελαν να είναι χωρισμένοι. Ειδικά στις αρχές του φθινοπώρου μπορείς να κάνεις έναν περίπατο σε ένα από τα πάρκα και να βρεις πραγματική ξεκούραση πριν από την αρχή του σχολείου.

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης