Ο πλανήτης ζητάει βοήθεια, από τον Γιώργο Παναγούλια

        Οι επιστήμονες προειδοποιούν  ότι το περιβάλλον καταστρέφεται.  Η κλιματική αλλαγή γίνεται όλο και πιο έντονη χρόνο με τον χρόνο. Τα μεγάλα και μικρά δάση καίγονται σε όλη τη γη και έτσι το οξυγόνο μειώνεται. Όταν βρέχει πολύ κάπου και δεν υπάρχουν δέντρα, μπορεί να προκληθεί πλημμύρα που στο πέρασμά της καταστρέφει τα πάντα, κινδυνεύει η ζωή των κατοίκων που μένουν εκεί και κάποιοι χάνουν τα σπίτια τους. Οι πάγοι του Νότιου και του Βόρειου Πόλου λιώνουν πολύ γρήγορα με αποτέλεσμα να αυξάνεται η στάθμη της θάλασσας και οι πόλεις που βρίσκονται κοντά  της να πλημμυρίζουν.

Τα ζώα που ζουν στους πάγους δεν αντέχουν τη ζέστη, γιατί δε βρίσκουν τροφή  και κάποια είδη εξαφανίζονται. Οι βροχές λιγοστεύουν, η υπερβολική ζέστη και ξηρασία κρατάνε πολύ και έτσι δεν έχουμε αρκετό νερό το οποίο το χρειαζόμαστε για να καλλιεργούμε και να το καταναλώνουμε. Επίσης, δε θα έχουμε αρκετό σιτάρι, φρούτα, λαχανικά και τροφή για τα ζώα τα οποία στη συνέχεια προσφέρουν και σε εμάς τροφή.

Για να μην συμβούν, λοιπόν, όλα αυτά τα κακά πρέπει μικροί και μεγάλοι να μην μολύνουμε το περιβάλλον και να ακολουθάμε τις οδηγίες των επιστημόνων.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης