Τα έντονα καιρικά φαινόμενα του φετινού Γενάρη

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα του φετινού Γενάρη

ΣΟΦΙΑ- ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ- ΥΠΑΤΙΑ :Τα έντονα καιρικά φαινόμενα του φετινού Γενάρη

Απόψεις και εμπειρίες των παιδιών της Έκτης για τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν πρόσφατα την περιοχή μας, αλλά και ολόκληρη την Ελλάδα:

20-1-2019

Μέρες με χιόνι…

Θα σας περιγράψω πώς πέρασα τις ημέρες που χιόνιζε.

Την πρώτη φορά χιόνισε στις 5-1-2019 και τη δεύτερη στις 8-1-2019.

Την πρώτη φορά που χιόνισε πήγα και έπαιξα χιονοπόλεμο και άλλα παιχνίδια στο χιόνι. Δεν φτιάξαμε χιονάνθρωπο, αλλά βρήκαμε μια μεγάλη μπάλα με πάγο.

Τη δεύτερη φορά είχαν πει ότι θα πάμε σχολείο κι έτσι πήγαμε, αλλά μετά από λίγο φύγαμε λόγω χιονόπτωσης. Την επόμενη μέρα με τους φίλους μου πήγαμε και παίξαμε χιονοπόλεμο και κάναμε «αγγελάκια» στο χιόνι.

Γενικά, πέρασα πάρα πολύ καλά και εύχομαι να ξαναχιονίσει!

ΓΙΑΝΝΗΣ

 

 

Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΧΙΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ

Το φετινό Γενάρη συνέβη κάτι που χρόνια είχαμε να δούμε στην όμορφη πόλη μας.  Ο χιονιάς μας επισκέφτηκε για τα καλά!

Ήταν λίγες ημέρες μετά τις γιορτές όταν σηκωθήκαμε το πρωί και είδαμε το τοπίο κατάλευκο… Το πολύ σε μία ώρα η γειτονιά μας γέμισε με φωνές χαρούμενων παιδιών! Άλλα έπαιζαν χιονοπόλεμο, άλλα έφτιαχναν χιονάνθρωπο και άλλα ξάπλωναν στο χιόνι κι έφτιαχναν αγγελάκια.

Ήταν πολύ όμορφες οι μέρες που κράτησε το χιόνι κι όλα τα παιδιά διασκέδασαν πολύ. Μακάρι να μπορούσα να πω το ίδιο και για τους μεγάλους. Αν και το χιόνι δεν ήταν τόσο πολύ, όλα μπλόκαραν! Οι δρόμοι παρέμεναν παγωμένοι, τα  δρομολόγια των λεωφορείων ακυρώθηκαν και οι αυλές των σχολείων δεν καθαρίστηκαν έγκαιρα, με αποτέλεσμα να μη λειτουργήσουν τα σχολεία σχεδόν για μία εβδομάδα.

Για μια ακόμη φορά αποδείχτηκαν ότι οι αρμόδιοι φορείς δεν είναι απολύτως έτοιμοι για να αντιμετωπίσουν τέτοιου είδους προβλήματα!

ΕΛΕΝΗ

 

 

ΣΟΦΙΑ – ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ – ΥΠΑΤΙΑ

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα και η ισχυρή χιονόπτωση που σημειώθηκε τα τελευταία 24ωρα στην πόλη μας ( Σοφία-Υπατία) προκάλεσαν  πολλά προβλήματα. Τα Γιαννιτσά, με μία μόλις ημέρα χιονόπτωσης και θερμοκρασίες κοντά στο 0, βγαίνουν και πάλι εκτός λειτουργίας. Δρομολόγια λεωφορείων σταματημένα, σχολεία κλειστά και παράδρομοι καλυμμένοι από χιόνι. Κι όλα αυτά ενώ υπήρξαν έγκαιρες και έγκυρες προειδοποιήσεις από τη μετεωρολογική υπηρεσία για έντονα καιρικά φαινόμενα. Ο Δήμος λειτούργησε μερικώς και ανεπιτυχώς. Εξαιρούμε την προσπάθεια των υπαλλήλων του Δήμου που έδωσαν αγώνα για να κρατήσουν ανοιχτές τις κεντρικές αρτηρίες της πόλης. Ακόμη κι όταν έδωσαν εντολή να λειτουργήσουν τα σχολεία, οι αυλές ήταν ένα τεράστιο παγοδρόμιο με ό,τι αυτό συνεπάγεται…

Όπως φαίνεται το χιόνι το χάρηκαν μόνο τα παιδιά!!!

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ          

 

 

Σχολιάστε

Top