ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ

Αγαπητοί γονείς,
Η χώρα μας, όπως και η παγκόσμια κοινότητα, ζει μια πρωτόγνωρη κατάσταση, έναν «αόρατο πόλεμο», όπως ακούμε να λέγεται. Οι συνθήκες είναι δύσκολες και εντελώς καινούριες και εμείς κληθήκαμε να προσαρμοστούμε σε ένα μοτίβο ζωής που δεν αγγίζει ούτε ταινία επιστημονικής φαντασίας.
Ωστόσο, η χώρα μας, παίρνοντας τα εύσημα όλων των χωρών του κόσμου, καταφέρνει με το «μένουμε σπίτι» και τα έγκαιρα μέτρα που έλαβε, να ελαχιστοποιήσει τις συνέπειες της πανδημίας αυτής.
Αντίκτυπο όλων αυτών και η φοίτηση των παιδιών στο σχολείο. Έπαψε πια η διδασκαλία και η αλληλεπίδραση εκπαιδευτικών και παιδιών και παιδιών μεταξύ τους μέσα στο ζωντανό χώρο της τάξης. Εντελώς ξαφνικά, βρεθήκαμε κλεισμένοι στα σπίτια μας να προσπαθούμε, όσο γίνεται, να υποκαταστήσουμε το ζωντανό μάθημα.
Η καλή σας διάθεση και ο καθημερινός σας κόπος, όπως και των εκπαιδευτικών του σχολείου μας, έφτασε σε ένα καλό επίπεδο την εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση, στο μέτρο πάντα των δυνατοτήτων του συστήματος και του εξοπλισμού που διατίθεται.
Από αύριο ξεκινούν οι διακοπές του Πάσχα που άλλοτε θα ήταν η χαρά όλων και κυρίως των παιδιών , αναμένοντας και το Σωτήριο μήνυμα της Αναστάσεως του Κυρίου.
Η Εβδομάδα των Παθών φέτος κρατάει πολύ και μάλιστα μακριά από τη Μητέρα Εκκλησία που κάνει υπακοή στους νόμους της πολιτείας, θεωρώντας όλη την κατάσταση «Θεία Παιδαγωγία».
Η ενορία μας, της Αγίας Παρασκευής, φρόντισε, μέσα από κανάλι του utube, να μπορέσουμε να παρακολουθήσουμε και σε απευθείας μετάδοση τις ακολουθίες της Μ. Εβδομάδας, της Ανάστασης του Κυρίου και της Διακαινησίμου που θα τελούνται «κεκλεισμένων των θυρών».
Μπορούμε να είμαστε στο πνεύμα των ημερών , διαβάζοντας αποσπάσματα της Αγίας Γραφής ή παρακολουθώντας τηλεοπτικές ταινίες ή εκπομπές σχετικές με τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν τα χρόνια του Χριστού.
Ευελπιστούμε, στις 27 Απριλίου, που κανονικά επιστρέφουμε στα μαθήματα, αυτό να γίνει στο σχολείο κι όχι πάλι μέσω τηλεκπαίδευσης. Ωστόσο, περιμένουμε τις εντολές που θα λάβουμε από την Κυβέρνηση και ανάλογα μ’ αυτές θα βαδίσουμε.
Σας ευχόμαστε, λοιπόν, ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ, υγιείς όλοι, με σωματική και ψυχική υγεία, πιστοί στο «Μένουμε σπίτι» γιατί αυτό έχει να κάνει όχι μόνο μ’ εμάς και την οικογένειά μας αλλά και όλους τους γύρω μας που μπορούν χάρη σ’ εμάς να μείνουν κι αυτοί υγιείς ή εξαιτίας μας να χάσουν ακόμη και τη ζωή τους. «Είμαστε στο εμείς και όχι στο εγώ» θα έλεγε για μια ακόμη φορά ο Μακρυγιάννης.

Σας θυμίζουμε ότι μπορείτε να ενημερώνεστε από:
Το Ενδέκατο Βήμαhttps://schoolpress.sch.gr/11dimgian .

Με τιμή,
Ο σύλλογος διδασκόντων του 11ουΔημ. Σχ. Γιαννιτσών

Σχολιάστε

Top