ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ

Ο εκφοβισμός περιλαμβάνει τρία βασικά είδη εκφοβισμού: τη σωματική, λεκτική και συναισθηματική βία. Συνήθως, πρόκειται για ανεπαίσθητες μεθόδους εξαναγκασμού όπως η ψυχολογική χειραγώγηση. Τα είδη του εκφοβισμού είναι πολύ διαφορετικά, καθώς και οι μέθοδοι με τα οποία εφαρμόζονται. Το μπούλινγκ κυμαίνεται από την απλή μορφή εκφοβισμού σε πιο σύνθετες μορφές, στις οποίες ο νταής ενδέχεται να έχει έναν η περισσότερους φίλους που μπορεί να φαίνεται να είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν τον «αρχι-νταή» στις δραστηριότητές του. Το νταηλίκι στο σχολικό ή εργασιακό χώρο αναφέρεται και ως ομότιμη κακοποίηση.

 

Στο bullying υπάρχει:

 

  • ο Θύτης
  • το θύμα

 

  • οι παρατηρήτες

 

Ο θύτης είναι αυτός που εκτελεί το Bullying.Το θύμα είναι αυτός που δέχεται το Bullying.Ο παρατηρητής είναι αυτός που παρακολουθεί το Bullying και δεν κάνει τίποτα.

 

Π.χ.:ένας μαθητής από ένα σχολείο δεχόταν Bullying καθημερινά και δεν το έλεγε σε κανέναν γιατί τον απειλούσαν οτι θα το μετάνιωνε. Μια μέρα στο σχολείο του ο θύτης τον έκλεισε σε μια ντουλάπα για όλη την ημέρα και η κυρία του τον έψαχνε. Αυτοί της είπαν οτι δεν ήρθε καν. Μετά το μεσημέρι κατάφερε να βγει από την ντουλάπα και τα είπε στην κυρία. Η κυρία απέβαλε τον θύτη.

 

 

Ελπίζω να καταλάβατε τι είναι ο εκφοβισμός.

 

 

Δ.Α., Ν.Μ. Ε2 Σχ. Έτος 2020-2021

 

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης