Επιμέλεια: Ευδοξία Π.
Τα ωτία (αυτιά) είναι ένα γλυκό που προσφέρονταν συνήθως σε γάμους και βαπτίσεις, αλλά και γενικότερα σε γιορτές. Ε
ίναι ένα γλύκισμα εύκολο και πεντανόστιμο.
Υλικά που θα χρειαστούμε:
3 μέτρια αυγά
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
5 γρ. μπέικιν πάουντερ
400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
3 κ.σ. ελαιόλαδο
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
- Βάζουμε σε ένα μπολ τα αυγά, τη ζάχαρη και με τη βοήθεια ενός σύρματος χειρός τα χτυπάμε καλά μέχρι να αφρατέψουν. Μόλις αφρατέψουν, ρίχνουμε το γιαούρτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για ένα λεπτό ακόμη.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, αλείφουμε τα χέρια μας με λίγο ελαιόλαδο και ζυμώνουμε όλα τα υλικά μέχρι να δημιουργηθεί ένα κολλώδες ζυμάρι.(Λαδώνουμε τα χεριά μας για να μπορέσουμε να ζυμώσουμε πιο εύκολα.)
- Τοποθετούμε το ζυμάρι στον πάγκο εργασίας, τον οποίο έχουμε αλευρώσει, το χωρίζουμε στη μέση και με τη βοήθεια ενός πλάστη ανοίγουμε το ένα ζυμάρι. Με τη βοήθεια ενός μαχαιριού κόβουμε το ζυμάρι σε μικρούς ρόμβους 5×5 εκ. περίπου και ενώνουμε τις δύο απέναντι άκρες του κάθε ρόμβου πολύ καλά.
- Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλη την ποσότητα της ζύμης.
- Βάζουμε μία μεγάλη βαθιά κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε ηλιέλαιο και το αφήνουμε να κάψει.
- Τηγανίζουμε τα ωτία σε δόσεις και όταν έχουν πάρει ένα χρυσαφί χρώμα, τα μεταφέρουμε σε ένα πιάτο στο οποίο έχουμε στρώσει απορροφητικό χαρτί.
πηγή: www.giorgostsoulis.com
