
Ινδικό σουβλάκι / Kati roll
Επιμέλεια: Παναγιώτης Β. Το kati roll είναι ένα φαγητό του δρόμου που προέρχεται από την Καλκούτα, της Ινδίας.Στην αρχική του μορφή, είναι ένα σουβλάκι με [...]
Επιμέλεια: Παναγιώτης Β. Το kati roll είναι ένα φαγητό του δρόμου που προέρχεται από την Καλκούτα, της Ινδίας.Στην αρχική του μορφή, είναι ένα σουβλάκι με [...]
Επιμέλεια: Μιχάλης Αν. Το Ratatouille (ρατατούι) είναι ένα γαλλικό πιάτο με ψητά λαχανικά με καταγωγή από τη Νίκαια (ratatouille niçoise). Μοιάζει πολύ με το ελληνικό μπριάμ με ντομάτες, [...]
Επιμέλεια: Δημήτρης Γ. Μερικές πληροφορίες για το σνίτσελ: Σνίτσελ αποκαλούμε το παραδοσιακό φαγητό της αυστριακής και γερμανικής κουζίνας, που είναι διαδεδομένο και δημοφιλές διεθνώς. Γίνεται από κομμάτια κρέατος [...]
Επιμέλεια: Γιώργος Β. Υλικά που θα χρειαστούμε: 1 κρεμμύδι 1 σκ. σκόρδο 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο 1 κολοκυθάκι 1 κόκκινη πιπεριά 1 πρέζα μπούκοβο 1 κ.σ. [...]
Επιμέλεια: Ζωή Αυτ. Το σούσι είναι ιαπωνικό παραδοσιακό φαγητό και έχει ως βάση το ξυδάτο ρύζι, το οποίο συνδυάζεται με άλλα υλικά, που αποκαλούνται νέτα. Συνήθως αυτά τα [...]
Επιμέλεια: Ευδοξία Π. Τα ωτία (αυτιά) είναι ένα γλυκό που προσφέρονταν συνήθως σε γάμους και βαπτίσεις, αλλά και γενικότερα σε γιορτές. Είναι ένα γλύκισμα εύκολο [...]
Επιμέλεια: Υπατία Δ. Μπαλίτσες σαν αφρός με σιρόπι. Υλικά: 3 φλιτζάνια μικρά γάλα σκόνη 3 αυγά 1 φλιτζάνι μικρό λάδι αραβοσίτου 3 φλιτζάνια μικρά αλεύρι γ.ο.χ 1 κ.γ σόδα φαγητού [...]
Επιλέλεια: Μαριλενα Δ. Το γουακαμόλε είναι μεξικάνικη σάλτσα με βάση το αβοκάντο. Έχει τις ρίζες τις στους Αζτέκους, αλλά χρησιμοποιείται ευρέως στη σύγχρονη μεξικάνικη και Αμερικάνικη κουζίνα ως συνοδευτικό, καρύκευμα ή σε συστατικό σε σαλάτες. [...]
Επιμέλεια: Ηλιάνα Κ. Τάκο ονομάζεται ένα παραδοσιακό Μεξικάνικο πιάτο το οποίο φτιάχνεται από τορτίγια διπλωμένη ή γυρισμένη σε μορφή πίτας. Τα τάκος μπορούν να φτιαχτούν με ποικίλα υλικά όσον [...]
Επιμέλεια: Σοφία Κ. Τα πελμένι είναι ζυμαρικά της ρωσικής κουζίνας, που αποτελούνται από μια γέμιση κρεάτων κυρίως (χοιρινού και μοσχαρίσιου) τυλιγμένη σε λεπτή ζύμη. Η ζύμη παρασκευάζεται από αλεύρι και νερό, προσθέτοντας μερικές [...]