Τάκος με κοτόπουλο – Μεξικό

Επιμέλεια: Ηλιάνα Κ.

Τάκο ονομάζεται ένα παραδοσιακό Μεξικάνικο πιάτο το οποίο φτιάχνεται από τορτίγια διπλωμένη ή γυρισμένη σε μορφή πίτας. Τα τάκος μπορούν να φτιαχτούν με ποικίλα υλικά όσον αφορά τη γέμισή τους, όπως χοιρινό, κοτόπουλο, θαλασσινά, λαχανικά και τυρί και πολλά άλλα. Τρώγεται συνήθως με τα χέρια και όχι με μαχαιροπίρουνα και γαρνίρεται με διάφορα υλικά.

Τάκος με κοτόπουλο

Υλικά:

6 τορτίγιες, 12 εκ.
200 γρ. φιλέτο μπούτι κοτόπουλου, ψημένο
1 κ.γ. κρεμμύδι, σε σκόνη
1 κ.γ. σκόρδο, σε σκόνη
1 κ.γ. κύμινο, σε σκόνη
1 κ.γ. πάπρικα, γλυκιά
1 πρέζα μπούκοβο
80 γρ. σάλτσα BBQ, ή κέτσαπ
100 γρ. τσένταρ, τριμμένο
100 γρ. γιαούρτι στραγγιστότάκος
Εκτέλεση: 
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
Τοποθετούμε τις τορτίγιες στην κάτω πλευρά μιας φόρμας για muffin 12 θέσεων.
Μεταφέρουμε τη φόρμα στον φούρνο και ψήνουμε για 3-4 λεπτά.
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε στο τηγάνι.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το κύμινο, την πάπρικα και το μπούκοβο και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.
Βάζουμε τη σάλτσα BBQ και σοτάρουμε μέχρι να δέσουν τα υλικά.
Αφαιρούμε τις τορτίγιες από τον φούρνο και μοιράζουμε όλη τη γέμιση. Απλώνουμε το τυρί και ψήνουμε για 2-3 λεπτά για να λιώσει το τυρί.
Μοιράζουμε το γιαούρτι σε κάθε τάκο και σερβίρουμε με κόλιανδρο και φέτες λάιμ.
πηγή: www.akispetretzikis.com

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης