Γουακαμόλε – μεξικάνικη συνταγή

Επιλέλεια: Μαριλενα Δ.

Το γουακαμόλε είναι μεξικάνικη σάλτσα με βάση το αβοκάντο. Έχει τις ρίζες τις στους Αζτέκους, αλλά χρησιμοποιείται ευρέως στη σύγχρονη μεξικάνικη και Αμερικάνικη κουζίνα ως συνοδευτικό, καρύκευμα ή σε συστατικό σε σαλάτες.

Υλικά:

2 μικρά ώριμα αβοκάντο, κομμένα στη μέσηGuacamole-1

2 κ.σ. κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο

1 κ.σ. καυτερή πιπεριά χαλαπένιο, ψιλοκομμένη

¼ φλιτζανιού κόλιαντρο, ψιλοκομμένο

χυμό από 1 λάιμ

1/2 κ.γ. αλάτι χοντρό

Εκτέλεση:

Βάζουμε το κρεμμύδι, την καυτερή πιπεριά, το μισό κόλιαντρο και το αλάτι στο μούλτι και χτυπάμε μέχρι να γίνουν αλοιφή (εναλλακτικά, μπορούμε να τα δουλέψουμε σε γουδί).

Με ένα κουτάλι αφαιρούμε τη σάρκα από τα αβοκάντο και τη βάζουμε στο μπολ με την αλοιφή. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τον υπόλοιπο κόλιαντρο. Με ένα πιρούνι σπάμε το αβοκάντο, αφήνοντας όμως και μερικά χοντρά κομματάκια.

Προσθέτουμε το χυμό λάιμ και περισσότερο αλάτι ή τσίλι ανάλογα με τις προτιμήσεις μας.

πηγή: www.reader.gr

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης