«Κάν” το ν” ακουστεί» (Ε)

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ Ε’ ΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΥ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ & ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ “ΚΑΝ’ ΤΟ Ν’ ΑΚΟΥΣΤΕΙ 2022” με τίτλο: Ταξιδεύοντας

H Επιστημονική Εταιρεία European School Radio, Το Πρώτο Μαθητικό Ραδιόφωνο, η Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας και το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας συνδιοργανώνουν τον Μαθητικό Διαγωνισμό Ραδιοφωνικού Μηνύματος & Τραγουδιού “Κάν’ το ν΄ ακουστεί 2022” με τίτλο: Ταξιδεύοντας.

Η έννοια του ταξιδιού μπορεί να αποκτήσει διαφορετικές εκφάνσεις ανάλογα με το τι αναζητά και τι θέλει να εκφράσει ο κάθε άνθρωπος. Μετά από μια περίοδο στέρησης της ελευθερίας στη μετακίνηση και στη συνάθροιση, εξαιτίας της πανδημίας, η λέξη «ταξίδι» έχει αποκτήσει ιδιαίτερο νόημα για κάθε άνθρωπο ξεχωριστά. Ταξίδι κατά κυριολεξία, ταξίδι στο παρελθόν, ταξίδι στο μέλλον, ταξίδι ως απελευθέρωση, ταξίδι ως γνωριμία με το νέο, ταξίδι εσωτερικό στα βάθη της ψυχής, και τόσα άλλα διαφορετικά ταξίδια. Εν τέλει, ταξίδι προς την Ιθάκη, δηλαδή «ταξίδι» είναι η διαδρομή προς έναν προορισμό. Στο πλαίσιο του Εργαστηρίου δεξιοτήτων με τίτλο: European School Radio – Μαθαίνω το ραδιόφωνο- δημιουργώ podcasts και του αντίστοιχου προγράμματος eTwinning , τα παιδιά της Ε’ τάξης δημιούργησαν, συλλογικά ,το δικό τους τραγούδι με τίτλο : << Ένα ταξίδι μαγικό>>. Σ’ αυτό το ταξίδι εμψυχώτριες ήταν η δασκάλα τους κ. Έφη Τσιγάρα Παλάσκα και η μουσικός κ. Κατερίνα Βελεσιώτου. Το τραγούδι έχει και την δική του εικαστική πινελιά. Η αφίσα που το συνοδεύει είναι δημιουργία της μαθήτριας της Ε΄τάξης Έλενας Καραγιάννη. Η διαδικασία αξιολόγησης ξεκίνησε!!! Όπως και να ΄χει ,καλό μας ταξίδι!!!!!

Αικατερίνη Βελεσιώτου – Ευθυμία Τσιγάρα