28η Οκτωβρίου

 

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΕΠΕΤΕΙΑΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 28Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940

Την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2022 τα σχολεία του Αμπελώνα, όλων των βαθμίδων, συμμετείχαν στις εορταστικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της επετείου του «ΟΧΙ»

Το σχολείο μας είχε μια εξαιρετική παρουσία σε όλες τις εκδηλώσεις με αποκορύφωμα την μεγάλη παρέλαση. Τα νιάτα του τόπου μας τίμησαν με την παρουσία και την συμμετοχή τους τον αγώνα των προγόνων για ελευθερία. Όλοι τα καμαρώσαμε, τα χειροκροτήσαμε και νιώσαμε ψυχική ανάταση και υπερηφάνια!

 


ΤΙΜΩΝΤΑΣ ΤΗΝ 28Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ…

Παραμονή 28ης Οκτωβρίου. Η σημαία γιορτάζει. Η χώρα μας τιμά τους ήρωες πεσόντες του Αλβανικού Μετώπου και θυμάται… πως κανείς μας δεν πρέπει να ξεχνά και να τιμά! Όλα μπήκαν ξανά στη θέση τους. Και όλοι είμαστε εκεί για να ξαναζήσουμε τις μέρες όπου το σχολείο βρισκόταν σε έναν συνεχή αναβρασμό για πρόβες σκετς, χορωδίας, παρέλασης, σκηνικά, καρέκλες,σκηνή. Και ναι, φέτος το ζήσαμε, άλλοι ξανά και άλλοι για πρώτη φορά, μετά από μια μακρά περίοδο απαγορεύσεων και περιορισμών.

Γονείς, κηδεμόνες, εκπ/κοί, μαθητές στις θέσεις τους και η συγκίνηση ήταν φανερή στα πρόσωπα όλων. Τον λόγο της ημέρας εκφώνησε η εκπ/κός Ευθυμία Τσιγάρα – Παλάσκα. Η διευθύντρια του σχολείου Κερασούλα Γκούμα ανακοίνωσε τους σημαιοφόρους και παραστάτες για τις δύο μεγάλες παρελάσεις και παρέδωσε την σημαία στους σημαιοφόρους. Για την 28η Οκτωβρίου κληρώθηκε η μαθήτρια Αγλαΐα Ξάφη και για την 25η Μαρτίου κληρώθηκε ο Νικόλαος –Ραφαήλ Νίτσικας. Οι δάσκαλοι της Γ΄και Δ΄τάξης , ο κος Αθανάσιος Ζυγούρης και η κα Ελένη Ντέλλα, μαζί με τους μαθητές τους ετοίμασαν επετειακά σκετς και τα παρουσίασαν με επιτυχία σε μια αίθουσα εκδηλώσεων που είχε κατακλυστεί από κόσμο. Η χορωδία αποτελούνταν από τα παιδιά της Στ΄τάξης και με την καθοδήγηση της δασκάλας Μουσικής κας Αικατερίνης Βελεσιώτου απέδωσε με εξαιρετικό τρόπο επετειακά τραγούδια.

ΠΑΡΕΛΑΣΗ 28ΗΣ

κ. Τσιγάρα Παλάσκα Ευθυμία