ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΚΑΚΙΑΣ ΧΑΛΗΜΑΓΑ – ΧΑΤΖΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ!

Το Μαγικό Βιβλίο της Κάκιας Χαλήμαγα-Χατζή ξεκίνησε το 2010.Είναι ένας πρωτότυπος τρόπος για να μεταφερθεί η μαγεία των παραμυθιών σε σχολεία ή άλλους χώρους με παιδιά, όπου λειτουργεί ως φορητή θεατρική σκηνή με εικαστικά στοιχεία.

Στις παραστάσεις του Μαγικού Βιβλίου, η παρουσίαση των παραμυθιών γίνεται με στοιχεία αφήγησης και κουκλοθέατρου, δένοντας έτσι την εικόνα με τον λόγο και την θεατρική πράξη, διατηρώντας έντονο το ενδιαφέρον των παιδιών.

Η ιστορία ξεδιπλώνεται στις σελίδες του βιβλίου με πλούσια εικονογράφηση και κινούμενες εικόνες. Δημιουργεί έτσι την συγκινησιακή ατμόσφαιρα των παραμυθιών της γιαγιάς, φέρνοντάς την στο σήμερα, με τους εμψυχωτές που το ζωντανεύουν, με ζωγραφισμένες κούκλες, με κατάλληλη μουσική επένδυση και εφέ φωτισμού.

Την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2022 το «Μαγικό βιβλίο» άνοιξε τις σελίδες του μπροστά στους μαθητές της Α΄,Β΄& Γ΄τάξης στην αίθουσα τελετών του σχολείου μας. Ο τίτλος της όμορφης χριστουγεννιάτικης παράστασης ήταν: ¨Ο Πινόκιο βοηθός του Άγιου Βασίλη¨. Το ξεδίπλωμα της ιστορίας ανέλαβαν να κάνουν ο Γιώργος Τζιγκούρας και η Βάσια Αλεξούλη σε μουσική Γιάννη Χατζή. Η διάρκεια της παράστασης ήταν περίπου 45 λεπτά μέσα στα οποία τα παιδιά μπήκαν για τα καλά στο πνεύμα των Χριστουγέννων.

Μαζί με τους μαθητές παρακολούθησαν την παράσταση και οι δάσκαλοι των τάξεων : Βάνα Τηγανή – Μαρία Κούτσιανου, Γαλάτεια Μπαρμπαγιάννη – Ελένη Τσαούση – Φωτεινή Δημόκα, Θανάσης Ζυγούρης, οι οποίοι είχαν αναλάβει και την οργάνωση της παράστασης.

κ. Τσιγάρα Παλάσκα Ευθυμία