Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου

Καθημερινά, μικροί και μεγάλοι, βρισκόμαστε μπροστά από μία οθόνη και «σερφάρουμε» στο διαδίκτυο. Ακολουθούμε τους κανόνες του διαδικτύου; Γνωρίζουμε τους κινδύνους και τις παγίδες που κρύβει; Μπορούμε να ξεχωρίσουμε τα “fake news”από τις αληθινές ειδήσεις –πληροφορίες; Ξέρουμε πώς μπορούμε να προστατεύσουμε τα παιδιά μας; Τα παιδιά ξέρουν τι πρέπει να κάνουν για να προστατευτούν στο διαδίκτυο;

Αυτά και άλλα σοβαρά θέματα μας απασχολούν όλους. Γονείς, εκπαιδευτικούς και παιδιά. Ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπίσουμε και να ξεπεράσουμε αυτά τα προβλήματα είναι η σωστή και έγκυρη ενημέρωση από φορείς και επιστήμονες που εξειδικεύονται σε αυτά τα θέματα. Έτσι:

Στα πλαίσια του μαθήματος της πληροφορικής, η εκπαιδευτικός του σχολείου μας κ. Χριστίνα Τσιντζιράκου, ενημερώνει τους μαθητές για θέματα ασφάλειας στο διαδίκτυο.

Την 7η Φεβρουαρίου, η οποία έχει οριστεί ως η ΗΜΕΡΑ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ, το σχολείο μας την γιορτάζει με δράσεις, όπως ζωντανές συνδέσεις με την δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος, το κέντρο ασφαλούς διαδικτύου ( safer internet4kids), δημιουργία αφισών, κανόνων ασφάλειας στο διαδίκτυο, σχετικά βίντεο.

Το σχολείο μας έγινε υποστηρικτής του εορτασμού της Ημέρας Ασφαλούς διαδικτύου 2023.

Φέτος , στη ζωντανή διαδικτυακή συνάντηση με το safer internet4kids, οι μαθητές της Στ΄τάξης μαζί με τη δασκάλα τους κ. Έφη Τσιγάρα, ενημερώθηκαν για την παραπληροφόρηση στο διαδίκτυο . Πόσο αξιόπιστο είναι αυτό που διαβάζουμε στο διαδίκτυο; Πώς μπορούμε να ξεχωρίσουμε την αλήθεια από το ψέμα; Πρέπει να αναδημοσιεύουμε οτιδήποτε μας κάνει εντύπωση;

Μέσα από ζωντανή συζήτηση τα παιδιά κατάλαβαν την επίδραση της τεχνολογίας στη ζωή μας και τον ρόλο που πρέπει να έχει ο καθένας μας για ένα ασφαλέστερο διαδίκτυο.

κ. Ευθ. Τσιγάρα – Παλάσκα

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ