Χριστουγεννιάτικοι προορισμοί εξωτερικού

Υπάρχουν πολλοί όμορφοι προορισμοί για τα Χριστούγεννα.
Σας προτείνουμε μερικούς από αυτούς:

1.ΒΙΕΝΝΗ
Αποτελεί μία από τις πιο δημοφιλείς πόλεις για τα Χριστούγεννα. Τα επιβλητικά κτίριά της και τα κάστρα της στολίζονται και οι φαντασμαγορικές χριστουγεννιάτικες αγορές την απογειώνουν. Η Βιέννη σε προσκαλεί για μια βόλτα στην πλατεία του Δημαρχείου Rathausplatz για να σε ταξιδέψει σε Χριστούγεννα άλλης εποχής με χειροποίητα στολίδια, παιχνίδια και φυσικά χριστουγεννιάτικα γλυκά! Από τα πιο σημαντικά που πρέπει να κάνετε στη Βιέννη τα Χριστούγεννα είναι να παρευρεθείτε σε τουλάχιστον μία από τις συναυλίες που διοργανώνονται αυτή την εποχή στην πόλη.
Vienna-Christmas-1068x601

2.Στρασβούργο – Γαλλία
Δεν το αποκαλούν τυχαία πρωτεύουσα των Χριστουγέννων. Το Στρασβούργο έχει μία από τις μεγαλύτερες υπαίθριες αγορές, που θυμίζει περισσότερο χριστουγεννιάτικο χωριό. Με παραπάνω από 300 πάγκους, αυτή η χριστουγεννιάτικη αγορά οργανώνεται κάθε χρόνο από το 16ο αιώνα χωρίς να σταματήσει ποτέ! Κατά την επίσκεψή σου μην ξεχάσεις να δοκιμάσεις το Bredle, ένα μικρό παραδοσιακό και διαφορετικό κέικ.
Στο Στρασβούργο θα βρείτε την παλαιότερη Χριστουγεννιάτικη αγορά στη Γαλλία και έναν υπέροχο γοτθικό ναό που βρίσκεται μέσα στην παλιά πόλη. Αυτή η πόλη που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με τη Γερμανία είναι ένας φανταστικός προορισμός για το χειμερινό σας ταξίδι.
Μπροστά από τον πανέμορφο καθεδρικό ναό θα βρείτε περίπου 300 πάγκους γεμάτους με στολίδια για το έλατο, λαμπερές φιγούρες και πολλές εποχιακές σπεσιαλιτέ τους όπως τα ψημένα κάστανα, τα μπισκότα και το ζεστό κρασί.
Η ατμόσφαιρα ζωντανεύει με τα κάλαντα και τα υπέροχα παγοδρόμια που σας προκαλούν να τα επισκεφθείτε.
Strasbourg-1068x690

3.Πράγα – Τσεχία
Στην Πράγα ξέρουν να γιορτάζουν τα Χριστούγεννα! Είναι μια παραμυθένια πόλη, που γεμίζει από φωτάκια, στολίδια και χριστουγεννιάτικα σκηνικά. Διαθέτει πολλές υπαίθριες, χριστουγεννιάτικες αγορές, φάτνες και φυσικά όλα αυτά υπό την υπόκρουση χριστουγεννιάτικων μελωδιών.
shutterstock_Prague-1-1068x712

4.Λαπωνία – Φινλανδία
Στον παγωμένο Βορρά της Ευρώπης βρίσκεται το χωριό του Άγιου Βασίλη. Τι καλύτερο από αυτό; Στα βόρεια της Φινλανδίας, η Λαπωνία σε περιμένει για ένα ταξίδι στο χριστουγεννιάτικο παραμύθι. Προορισμός που ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους, αποτελεί αναμφισβήτητα μια αξέχαστη εμπειρία, αν και το κόστος είναι λιγάκι τσουχτερό…σαν το κρύο της!
Με τα πανέμορφα παγωμένα τοπία, τα γεμάτα φωτάκια δέντρα και τα περίτεχνα γλυπτά από πάγο δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το Ροβανιέμι είναι μια από τις καλύτερες Ευρωπαϊκές πόλεις για να περάσετε τα Χριστούγεννα σας.
Φυσικά το γεγονός ότι ο Άγιος Βασίλης ζει σε απόσταση 8 χιλιομέτρων προσθέτει λίγο παραπάνω στη μαγεία αυτής της πόλης.
Το τεράστιο χωριό του Άγιου Βασίλη είναι φυσικά ο μεγαλύτερος πόλος έλξης της πόλης, κάτι που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείτε!
Πέρα από αυτά όμως, υπάρχει μια πολύ μεγάλη ποικιλία δραστηριοτήτων που μπορείτε να κάνετε στο Ροβανιέμι όπως snowmobile και θεαματικές περιηγήσεις προς αναζήτηση του Βόρειου Σέλας.
shutterstock_Rovaniemi-1068x712

5.Κοπεγχάγη – Δανία
Με μισό εκατομμύριο φωτάκια και στολίδια στην πόλη δεν είναι να απορείς αν θα καταλάβεις Χριστούγεννα στην Κοπεγχάγη. Το πιο παλιό θεματικό πάρκο στην Ευρώπη αποτελεί το κεντρικό σημείο των γιορτινών ημερών στην πρωτεύουσα της Δανίας, ενώ χριστουγεννιάτικες αγορές σε προκαλούν να χαλάσεις κι άλλα χρήματα για να γευτείς την παραδοσιακή, χριστουγεννιάτικη κουζίνα και να πεις το ναι σε μια πορσελάνινη, χειροποίητη κούκλα. Το πατινάζ στην παγωμένη λίμνη είναι αναπόφευκτη εμπειρία.
Τα Χριστούγεννα βρίσκουν την Κοπεγχάγη σε ένα εορταστικό πνεύμα με πολλά λαμπερά φώτα και ζεστά καφέ που συνδυάζονται αρμονικά για να σας προσφέρουν μια Δανέζικη αίσθηση και να δώσουν ένα στοιχείο μοναδικότητας στην εμπειρία σας.
Η ιδιαίτερη ατμόσφαιρα ενδυναμώνεται από τις καλαίσθητες διακοσμήσεις και τις Χριστουγεννιάτικες υπαίθριες αγορές.
Κανένα μέρος της πόλης όμως δεν μπορεί να συγκριθεί με τους κήπους Tivoli που αντικατοπτρίζουν με τον καλύτερο τρόπο την μαγεία των Χριστουγέννων. Κάθε χρόνο μετατρέπεται σε έναν χειμερινό παράδεισο με εντυπωσιακές Χριστουγεννιάτικες επιδείξεις με φωτάκια, συναρπαστικές βόλτες και πάγκους που πωλούν διαφόρων ειδών δώρα και παραδοσιακά προϊόντα.
shutterstock_copenhagen-chrismas-market-1068x712

6.Μπριζ – Βέλγιο

Η πανέμορφη, μεσαιωνική πόλη του Βελγίου σας περιμένει για ειδυλλιακές διακοπές τα Χριστούγεννα. Οι δρόμοι της φεγγοβολούν και οι δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους δεν σε αφήνουν να κάτσεις ήσυχος στιγμή. Στην κεντρική πλατεία θα βρείτε μια πελώρια πίστα πατινάζ, λούνα παρκ και πάγκους με χειροποίητα, κυρίως ξύλινα, αντικείμενα. Εντυπωσιακή είναι η έκθεση γλυπτών από πάγο που γίνεται κάθε χρόνο, συνήθως γύρω στην Πρωτοχρονιά, κοντά στην πόλη.
Brügge-im-Winter-1024x768

7.Κολωνία – Γερμανία
Η Κολωνία είναι γνωστή για τον θεαματικό καθεδρικό ναό που κυριαρχεί στην πόλη με πάρα πολλούς τρόπους.
Από τα τέλη Νοέμβρη έως και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς η μεγαλύτερη πόλη του Ρίνου-και γενέτειρα του ζεστού κρασιού ‘mulled wine’- φιλοξενεί επτά Χριστουγεννιάτικες εκθέσεις κάποιες εκ των οποίων έχουν μια πολύ συγκεκριμένη θεματολογία.
xmas-kolonia-germany-1068x709

8.Ρώμη – Ιταλία
Αν βρεθείτε τα Χριστούγεννα στη Ρώμη, θα έχετε την ευκαιρία να φωτογραφίσετε το Κολοσσαίο με το φωτισμένο δέντρο ακριβώς μπροστά του.
Η αιώνια πόλη είναι ιδανική και για τα Χριστούγεννα. Η Ρώμη περιμένει τους χριστουγεννιάτικους ταξιδιώτες της για μια βόλτα στην Piazza Navona, που φιλοξενεί μια μεγάλη αγορά, ενώ στην Piazza del Popolo στήνονται 100 φανταστικές σκηνές από την ιστορία της γέννησης. Για πολλούς, ο απόλυτος προορισμός είναι η πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό και η παρακολούθηση της λειτουργίας τα μεσάνυχτα της παραμονής των Χριστουγέννων.
Σύμφωνα με τον μύθο, τη νύχτα που γεννήθηκε ο Χριστός, οι τρεις μάγοι επισκέφθηκαν τη Μπεφάνα στο σπίτι της και όταν έφευγαν της πρότειναν να πάει μαζί τους για να προσκυνήσουν το Χριστό και να του δώσουν δώρα. Αυτή όμως αρνήθηκε. Μετά το μετάνιωσε και από τότε, κάθε χρόνο πετάει με τη σκούπα της και μοιράζει δώρα σε όλα τα παιδιά, ελπίζοντας ότι κάποιο από αυτά είναι ο Χριστός. Αφού φάει καρύδια και μπισκότα που της άφησαν τα παιδιά, γεμίζει τις κάλτσες των καλών παιδιών με δώρα, ενώ τις κάλτσες των «κακών» παιδιών με ένα γλυκό σε σχήμα κάρβουνου!
Η φάτνη στην εκκλησία Santa Maria Maggiore λέγεται ότι είναι η παλαιότερη μόνιμη φάτνη. Είναι σκαλισμένη από μάρμαρο, και χρονολογείται στα τέλη του 13ου αιώνα. Σε αυτή την εκκλησία μάλιστα πιστεύεται ότι έγινε η πρώτη χριστουγεννιάτικη θεία λειτουργία. Τα μεσάνυχτα με τον ερχομό της 25ης Δεκεμβρίου χτυπούν οι καμπάνες.
Christmas,Tree,At,The,Famous,Christmas,Market,In,Strasbourg,-

9.Άμστερνταμ – Ολλανδία
Τα Χριστούγεννα στο Άμστερνταμ ξεκινούν πολύ νωρίτερα, ενώ η ανταλλαγή δώρων γίνεται στις 5 Δεκεμβρίου, την ημέρα που γιορτάζει ο Άγιος Νικόλαος. Χριστουγεννιάτικα φωτάκια, στολίδια, διακόσμηση, υπαίθριες αγορές, λούνα παρκ και πίστες πατινάζ είναι λίγα από αυτά που θα συναντήσετε στην ολλανδική πρωτεύουσα στις γιορτές.
Τα περισσότερα από τα κορυφαία αξιοθέατα της πόλης είναι ανοιχτά όλο το χρόνο, ενώ τη χειμερινή περίοδο διοργανώνεται πληθώρα θεαμάτων και εορτασμών παντού στην πόλη.
ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

10.Βρότσλαβ – Πολωνία
Κατά τη διάρκεια των Χριστουγεννιάτικων διακοπών στο Βρότσλαβ, τη 4η μεγαλύτερη πόλη της Πολωνίας, διοργανώνεται μια πανέμορφη αγορά που χρονολογείται από τον 16ο αιώνα.
Οι δρόμοι στολίζονται με πολλά, φωτεινά, διακοσμητικά ενώ στην Reynek – μια πανέμορφη πλατεία με Ουγγρικές, Ιταλικές και γερμανικές επιρροές- ακούγονται από παντού τα κάλαντα.
Το Βρότσλαβ αποτέλεσε για το 2016 την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, κάτι που ενίσχυσε την πολιτιστική της ζωή.
Δεν θα δείτε πολλούς τουρίστες στην πόλη και οι τιμές της είναι σαφώς πολύ πιο οικονομικές από άλλους προορισμούς που βρίσκονται στη λίστα μας.
Αυτό το γεγονός την καθιστά έναν πολύ ελκυστικό προορισμό για τις Χριστουγεννιάτικές διακοπές σε πόλεις της Ευρώπης.
Market-Square-with-Town-Hall-in-Wroclaw-Poland-early-in-the-morning.-Colorful-cities-concept.-1068x704

11.Ταλίν – Εσθονία
Με την μεσαιωνική Παλιά πόλη που δείχνει σαν να έχει βγει από τις σελίδες ενός παιδικού βιβλίου, το Ταλίν είναι σαγηνευτικό καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, όμως τα Χριστούγεννα του δίνουν έναν ακόμη πιο μοναδικό χαρακτήρα.
Η πλατεία μπροστά από το δημαρχείο Raekoja Plats, αποτελεί ένα μαγευτικό σκηνικό με το ψηλό Χριστουγεννιάτικο δέντρο που είναι το πρώτο που στήθηκε ποτέ σε δημόσια πλατεία κατά το 1441.
Η Χριστουγεννιάτικη αγορά του Ταλίν είναι από τις πιο γοητευτικές και αυθεντικές της Ευρώπης γεμάτη πάγκους με φαναράκια, χειροποίητα ξύλινα στολίδια και πλούσιο Εσθονικό φαγητό.
shutterstock-Tallin-christmas-1068x712

12.Σάλτσμπουργκ – Αυστρία
Η γραφική, ευρωπαϊκή πόλη μπορεί να έχει μία από τις μικρότερες, χριστουγεννιάτικες αγορές, όμως είναι και μία από τις ιστορικότερες. Με 85 όμορφους πάγκους θα νιώσετε πιο οικεία σε σύγκριση με άλλες μεγαλουπόλεις. Η πόλη βάζει τα γιορτινά της και θα γίνει ο αγαπημένος σας προορισμός για τα Χριστούγεννα.
Επαγγελματίες μουσικοί και φοιτητές δίνουν αυτοσχέδιες συναυλίες στα στενά σοκάκια της παλιάς πόλης. Οι μελωδίες της κλασικής μουσικής μπλέκονται με τα κάλαντα που ακούγονται σε διάφορες γωνιές και τις μυρωδιές από γαρίφαλο και πορτοκάλι, προσφέροντας το ιδανικό Christmas spirit.
Strasbourg-1068x690

Ευγενία, Στεφανία, Ελισάβετ

Σχολιάστε

Top