ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΕΠΑ.Λ.:ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ

         Ένα άρθρο των μαθητών Β’ και Γ’ τάξεων της ειδικότητας αισθητικής του 1ου ΕΠΑ.Λ. Γρεβενών

       Στα πλαίσια του μαθήματος «Σύγχρονη Αισθητική», που  απευθύνεται στους μαθητές της Β και Γ τάξης ΕΠΑΛ της ειδικότητας Αισθητικής, γίνεται αναφορά στην αντιμετώπιση αισθητικών προβλημάτων του δέρματος στην εφηβεία.

αρχείο λήψης (1)

       Το δέρμα στις νεότερες ηλικίες όπως στη εφηβεία διαθέτει μηχανισμούς επιδιόρθωσης βλαβών των κυττάρων  οδηγώντας σε υγιή επιδερμίδα. Παρόλα αυτά, διάφοροι εσωτερικοί και εξωτερικοί παράγοντες, όπως οι ορμονικές δυσλειτουργίες, η ηλιακή ακτινοβολία, η διατροφή και η  ρύπανση αναστέλλουν τις φυσιολογικές λειτουργίες του δέρματος και οδηγούν σε ξηρή, ακνεϊκή, με μελάγχρωση επιδερμίδα.

images (1)

          Υπάρχουν σύγχρονες μέθοδοι και θεραπείες που αποσκοπούν στην αντιμετώπιση των αναφερόμενων προβλημάτων του δέρματος. Μία από αυτές είναι η συσκευή δερμοαπόξεσης με διαμάντι. Με αυτήν αφαιρείται ακίνδυνα και ελεγχόμενα το επιφανειακό τμήμα της επιδερμίδας (κερατίνη στιβάδα), το οποίο έχει υποστεί βλάβη και έτσι διεγείρεται η επούλωση και η ανάπλαση  του δέρματος. Παράλληλα, δεν αφήνει σημάδια γιατί είναι μία απόλυτα ασφαλής μέθοδος.

 images

         Στο σχέδιο δράσης ΜΝΑΕ noesis 2022-2023, ένα πρόγραμμα χρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση με στόχο την προώθηση της καινοτομίας στα ΕΠΑ.Λ. υπάρχει η υποδράση «Αισθητικά προβλήματα δέρματος στην εφηβεία». Το σχολείο μας θα προμηθευτεί βάσει του Προγράμματος μία συσκευή δερμοαπόξεσης, ένα τραπεζάκι-βάση τοποθέτησης και υλικά που χρειάζονται για τη χρήση της συσκευής. Στόχος είναι η απόκτηση μίας επιπλέον δεξιότητας των μαθητών σε μία κοινωνία που η αγορά εργασίας έχει ολοένα αυξανόμενες ανάγκες για νέες δεξιότητες.

 images (3)

       Η συσκευή δερμοαπόξεσης είναι μια σύγχρονη βασική συσκευή για την άσκηση της αισθητικής πράξης με στοχευμένη δράση καθώς συμβάλλει:

  • Στην απολέπιση νεκρών κερατινοκυττάρων της επιδερμίδας.
  • Στο βαθύ καθαρισμό προσώπου, στήθους ή ράχης.
  • Στη λείανση του δέρματος.
  • Στη μείωση υπερμελάχρωσης.
  • Στη μείωση έκκρισης σμήγματος.
  • Στη μείωση πρόσφατων ουλών ακμής.
  • Στη βελτίωση της ροής της λέμφου και μείωση των οιδημάτων κάτω από τα μάτια.
  • Στην ανάπλαση της επιδερμίδας.

 

 

 

 

Σχολιάστε

Top