ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

images (6)

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο αθλητισμός είναι η συστηματική σωματική καλλιέργεια και δράση με συγκεκριμένο τρόπο, ειδική μεθοδολογία και παιδαγωγική με σκοπό την ύψιστη σωματική απόδοση, ως επίδοση σε αθλητικούς αγώνες, στο αθλητικό και κοινωνικό γίγνεσθαι. Παράλληλα ο αθλητισμός είναι ένας κοινωνικός θεσμός ο οποίος αντικατοπτρίζει τη δεδομένη κοινωνία και τον πολιτισμό της. Για παράδειγμα στην Αρχαία Ελλάδα, ο αθλητισμός στην Αθήνα θεωρούταν κοινωνικό και πολιτισμικό αγαθό και είχε παιδαγωγικό χαρακτήρα, ενώ αντίθετα στην Σπάρτη ο αθλητισμός χρησιμοποιούταν για την στρατιωτική εκπαίδευση. Ωστόσο σημαντική είναι η στρωματική διάσταση του αθλητισμού στο πέρασμα του χρόνου.

    Δημοφιλης Ποδοσφαιρικες Ομαδες Της Ελλαδας

ΑΕΚ

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

ΠΑΟΚ

ΑΡΗΣ

ΗΡΑΚΛΗΣ

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

ΑΕΛ

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ

ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ

ΟΦΗ

Οι 10 καλύτερες ομάδες όλων των εποχών

Ρεάλ Μαδρίτης 1960 (Ντομίνγκες, Μαρκίτος, Σανταμάρι, Πάτσιν, Βιδάλ, Θαράγα, Κανάριο, Ντελ Σολ, Ντι Στέφανο, Πούσκας, Χέντο)

Λίβερπουλ 1984 (Γκρόμπελααρ, Νιλ, Κένεντι, Χάνσεν, Λόρενσον, Γουίλαν, Νταλγκλίς, Λι, Ρας, Τζόνστον, Σούνες)

Ολλανδία 1974 (Γιόνγκμπλοντ, Κρολ, Ρίσμπεργκεν, Ζουρμπίερ, Χάαν, Φαν Χάνεγκεμ, Γιάνσεν, Νέεσκενς, Κρόιφ, Ρέσενμπρικ, Ρεπ)

Μίλαν 1989 (Γκάλι, Τασότι, Κοστακούρτα, Μπαρέζι, Μαλντίνι, Αντσελότι, Ράικαρντ, Κολόμπο, Ντοναντόνι, Γκούλιτ, Φαν Μπάστεν)

Γαλλία 1984 (Μπατς, Μπατιστόν, Λε Ρου, Μποσίς, Ντομεργκέ, Ζιρές, Τιγκανά, Φερναντέζ, Πλατινί, Λακόμπ, Ζενζινί)

Σέλτικ 1967 (Σίμπσον, Κρεγκ, Τζέμελ, Μέρντοκ, ΜακΝιλ, Κλαρκ, Τζόνστον, Γουάλας, Τσάλμερς, Ολντ, Λένοξ)

Βραζιλία 1970 (Φέλιξ, Μπρίτο, Πιάτσα, Κάρλος Αλμπέρτο, Εβεράλντο, Κλοντοάλντο, Ζέρσον, Ζαϊρζίνιο, Τοστάο, Πελέ, Ριβελίνο)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1999 (Σμάιχελ, Γ.Νέβιλ, Σταμ, Γιόνσεν, Έργουιν, Μπέκαμ, Κιν, Σκόουλς, Γκιγκς, Γιορκ, Κόουλ)

Βραζιλία 1982 ( Βαλντίρ Πέρες, Λεάντρο, Όσκαρ, Λουιζίνιο, Σερέσο, Ζούνιορ, Σόκρατες, Σερζίνιο, Ζίκο, Έντερ, Φαλκάο)

Αγγλία 1966 (Μπανκς, Κόχεν, Τζάκι Τσάρλτον, Μουρ, Γουίλσον, Στάιλς, Μπολ, Μπόμπι Τσάρλτον, Πίτερς, Χερστ, Χαντ)

ΒΙΑ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ

Η βία στα γήπεδα είναι ένα βαθιά κοινωνικό φαινόμενο με συγκεκριμένες αιτίες. Αποτελεί ένα κοινωνικό πεδίο δραστηριότητας και ως εκ τούτου επηρεαζεται και επηρεάζει πολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά συμβάντα. Όσο αυξάνεται η επιθετικότητα στην κοινωνία με αντίστοιχο αναλογικό τρόπο θα αυξάνεται και στον αθλητισμό. Η ρεαλιστική αντιμετώπιση του αρνητικού αυτού κοινωνικού φαινομένου όμως δεν μπορεί να προέλθει μέσα από μια κατασταλτική στρατηγική, αλλά μέσα από την κοινωνικό – προληπτική δράση και την αντιμετώπιση των γενεσιουργών παραγόντων του.

ΑΙΤΙΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΎΝ ΤΗ ΒΙΑ ΣΤΑ ΓΉΠΕΔΑ

Picture

Α)η εμπορευματοποίηση του αθλητισμού, η οποία καλλιεργεί την επιδίωξη της νίκης με κάθε μέσο,

οξύνει τον ανταγωνισμό και δυναμιτίζει το κλίμα των αθλητικών συναντήσεων.

Β) Η ανοχή και υπόθαλψη του φανατισμού από τους παράγοντες που διοικούν τα σωματεία

Γ) Οι συνεχείς αναπόδεικτες καταγγελίες για ευνοϊκές διαιτησίες έχουν δηλητηριάσει πλέον κάθε Έλληνα φίλαθλο που πηγαίνει στο γήπεδο πρώτα για να αποδοκιμάσει τον διαιτητή και μετά να υποστηρίξει την ομάδα του.

Δ) Οι πιεστικές συνθήκες ζωής, η ανεργία και τα γενικότερα προβλήματα, που συνιστούν τη σκληρή σημερινή πραγματικότητα και προκαλούν τη δυσαρέσκεια και την αντίδραση των νέων, η οποία συχνά διοχετεύεται σε αντικοινωνικές πράξεις

Ε) Ο χουλιγκανισμός πλέον έχει γίνει τρόπος ζωής για πολλούς νέους στη χώρα μας.

Οι 9 προτάσεις της ΕΛΑΣ για την λύση του φαινομένου της βίας στα ελληνικά γήπεδα

1. Πρόστιμο… 1.200 ευρώ με άμεση καταβολή, στους Έλληνες και αλλοδαπούς χούλιγκαν που συλλαμβάνονται για επεισόδια σε αθλητικούς χώρους.

2. Θέαση των αγώνων της ομάδας τους στο… αστυνομικό τμήμα για χρονικό διάστημα που θα τους επιβάλλεται νομοθετικά σύμφωνα με την κατηγορία.                                                                                       3. Άμεση απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα ανάλογα με την σοβαρότητα του αδικήματος στο οποίο έχουν υποπέσει και συλληφθεί, πριν ακόμη τελεσιδικήσει η υπόθεσή τους.6. Απαγόρευση εγγραφής ανηλίκων σε συνδέσμους οπαδών ποδοσφαιρικών σωματείων, που σημειώνεται ότι δεν έχουν άδεια.

7. Ωράριο λειτουργίας στους συνδέσμους και κλείσιμό τους πριν από κρίσιμες αθλητικές αναμετρήσεις «υψηλού κινδύνου». Παρατηρείται ότι έχουν σημαντικό ρόλο σε επιθέσεις και επεισόδια αθλητικού χαρακτήρα σε αγώνες χαμηλής επικινδυνότητας όπου δεν υπάρχει πολυάριθμη αστυνομική δύναμη.

8. Ηλεκτρονικό κλείδωμα τουρνικέ (αυτόματες περιστρεφόμενες είσοδοι) όταν εισέλθει ο αριθμός φιλάθλων που δέχεται η θύρα, προκειμένου να αποτρέπεται το πολλαπλό «χτύπημα» ενός εισιτηρίου για την είσοδο πολλών… τζαμπατζήδων.

9. Κάμερες στις εισόδους.

Πρωτάθλημα Ελλάδας ποδοσφαίρου

Το πρωτάθλημα επαγγελματικού ποδοσφαίρου της Α΄ Εθνικής Κατηγορίας, ή Super League , είναι το ανώτατο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα ανδρών στην Ελλάδα. Διεξάγεται από τη Super

League Ελλάδα υπό την εποπτεία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (ΕΠΟ). Από το 2019 φέρει την ονομασία Super League .Μέχρι τώρα μόνον 6 σύλλογοι έχουν  

 

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΓΚΟΛ 

 

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ

ΕΛΙΣΑΒΕΤ, ΝΙΚΟΛΑΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ, ΜΑΡΙΟΣ

Top