ΤΖΙΜ ΚΑΡΕΪ

mask

ΤΑ ΠΡΏΤΑ ΧΡΟΝΙΆ ΤΟΥ ΤΖΙΜ ΚΆΡΕΪ

Ο Κάρεϊ γεννήθηκε στις 17 Ιανουαρίου του 1962 στο Νιουμάρκετ του Οντάριο από τους Κάθλιν και Πέρσι Κάρεϊ.Έχει τρία μεγαλύτερα αδέρφια, τους Τζον, Πατρίσια και Ριτα.Ο Κάρεϊ γεννήθηκε στις 17 Ιανουαρίου του 1962 στο Νιουμάρκετ του Οντάριο από τους Κάθλιν και Πέρσι Κάρεϊ.Έχει τρία μεγαλύτερα αδέρφια, τους Τζον, Πατρίσια Ρίτα.

 

 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΆ ΠΡΟΒΛΉΜΑΤΑ

Η οικογένεια  αντιμετώπιζε πολλά οικονομικά προβλήματα. Ζούσαν σε μια φτωχογειτονιά, όπου το νοίκι αν και ήταν πολύ χαμηλό με δυσκολία κατάφερναν να το πληρώσουν. Όταν ο Κάρεϊ ήταν 12 χρονών, αναγκαζόταν να δουλεύει 8ωρη νυχτερινή βάρδια σε εργοστάσιο, για να βοηθάει τον πατέρα του, που είχε μείνει άνεργος. Την ημέρα πήγαινε στο σχολείο. Ήταν τόσο εξουθενωμένος, που σε συνέντευξή του έχει δηλώσει: «Έμπαινα στην τάξη και δεν καταλάβαινα λέξη απ’ όσα έλεγαν οι καθηγητές. Ήμουν πολύ κουρασμένος για να δώσω σημασία». Κανένας δεν ήθελε να ξέρει ότι ο Τζιμ ζούσε κάτω από το όριο της φτώχειας. Ντρεπόταν πολύ. Δεν είχε επαφή με κανέναν, ενώ έφτασε και στο σημείο να πιστεύει ότι το σχολείο δεν τον οδηγεί πουθενά. Παράτησε το λύκειο όταν ήταν 16 χρόνων….

Η κατάσταση της οικογένειας πήγαινε από το κακό στο χειρότερο. Έτσι αποφάσισε να μετακομίσει στον Καναδά, χωρίς όμως να υπάρχει σίγουρη δουλειά. Οι γονείς και τα δύο παιδια αναγκάστηκαν να ζήσουν στην καρότσα ενός κίτρινου Volkswagen, για 8

 

μήνες. Το πάρκαραν όπου έβρισκαν, ακόμα και σε πάρκα ή πλατείες. Αργότερα, η οικογένεια εγκαταστάθηκε για μικρό χρονικό διάστημα σε σκηνή μέσα στον κήπο της μεγαλύτερης αδερφής του Κάρεϊ. «Αυτή η περίοδος ήταν για μένα μια γροθιά στο στομάχι και δεν θέλω να τη θυμάμαι. Ήταν πολύ δύσκολα τα πράγματα για μένα. Ήμουν πολύ θυμωμένος τότε», έχει πει ο ηθοποιός….

Σε ηλικία 15 ετών εγκατέλειψε το σχολείο και άρχισε να εμφανίζεται σε κλαμπ του Τορόντο ως σταντ-απ κωμικός, δουλεύοντας παράλληλα ως θυρωρός για να βοηθάει την οικογένειά του. Έγραφε ίδιος τα κείμενα των παραστάσεών του και διάνθιζε τις εμφανίσεις του με μιμήσεις διασημοτήτων που ήταν ανεξάντλητες.

    ΠΡΩΤΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ

Τo 1981 μετακόμισε στο Χόλιγουντ και άρχισε να εμφανίζεται σε μικρούς ρόλους στον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Το 1986 έπαιξε στην ταινία του Φράνσις Φορντ Κόπολα «Η Πέγκι Σου Παντρεύτηκε» (« Peggy Sue Got Married») και δύο χρόνια αργότερα εμφανίστηκε ως εξωγήινος στην κωμωδία φαντασίας του Τζούλιαν Τεμπλ «Στον Πλανήτη Γη τα Κορίτσια Είναι Εύκολα» (»Earth Girls Are Easy»).

 

Την δεκαετία του ’90 γνώρισε μεγάλη επιτυχία και καθιερώθηκε ως κωμικός πρώτης γραμμής.To 1991, έλαβε εγκωμιαστικές κριτικές για το τηλεοπτική εκπομπή «Jim Carrey:Unnatural Act» με διάφορα σκετσάκια που θύμιζαν την θητεία του στην σταντ-απ κωμωδία και συνέχισε στο ίδιο μοτίβο με την τηλεοπτική σειρά «In Living Colour» μέχρι το 1994.Έκτοτε αφιερώθηκε σχεδόν ολοκληρωτικά στην κινηματογραφική του καριέρα.

  ΜΕΡΙΚΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΤΖΙΜ ΚΆΡΕΪ

 

1983:All in good taste,Copper Mountain

1984:Βρες το και πάρτο(Finders keepers)

1985:Once bitten

1986:Η Πέγκι σου παντρεύτηκε(peggy sue got married)

1988:Στοίχημα θανάτου(The dead pool)

1989:H ροζ κάντιλακ(Pink Cadillac)

 ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΤΟΥ ΤΖΙΜ ΚΆΡΕΪ

1994:Η ΜΑΣΚΑ(The mask)

1997:Ο ψευταράς(Liar Liar)

1998:Ζωντανή μετάδοση: Τhe truman show(The truman show)

1999:Άνθρωπος στο Φεγγάρι(Man on the moon)

2000:Ο Κατεργάρης των Χριστουγέννων (How the Grinch Stole Christmas)

2004:Η Αιώνια Λιακάδα Ενός Καθαρού Μυαλού (Eternal Sunshine of the Spotless Mind)

https://www.huffingtonpost.gr/2015/01/29/-kale-zoe-epituximenoi-anthropoi_n_6537078.htm

Γ.Κ

Γ.Κ

 

Top