ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

greece_1

ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Ο τουρισμός  στην Ελλάδα αποτελεί βασικό στοιχείο της οικονομικής δραστηριότητας στη χώρα και είναι ένας από τους σημαντικότερους τομείς της. Η Ελλάδα είναι ένας σημαντικός τουριστικός προορισμός  και πόλος έλξης στην Ευρώπη  από την αρχαιότητα, για τον πλούσιο πολιτισμό και την ιστορία  της, η οποία αντανακλάται σε μεγάλο βαθμό από τα 18 μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς  της Unesco, που είναι μεταξύ των περισσότερων στην Ευρώπη και τον κόσμο, καθώς και για τη μεγάλη ακτογραμμή , τα πολλά της νησιά και τις παραλίες της.Παρόλο που η Ελλάδα είναι κυρίως καλοκαιρινός προορισμός,λόγω των μαγευτικών αμμωδών παραλιών και των όμορφων φυσικών της τοπίων μπορεί να χαρίσει στον επισκέπτη αξέχαστες και πρωτόγνωρες  εμπειρίες εξίσου τους χειμερινούς μήνες.

ΜΝΗΜΕΙΑ

Η Ελλάδα λόγω της πλούσιας ιστορίας της είναι γεμάτη από αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία που μπορούν εύκολα οι τουρίστες αλλά και οι κάτοικοι της χώρας να επισκεφθούν για να μάθουν για την ιστορία της χώρας

ΠΑΡΘΕΝΩΝΑΣ

Ο Παρθενώνας είναι ναός, χτισμένος προς τιμήν της θεάς Αθηνάς, προστάτιδας της πόλης της Αθήνας. Υπήρξε το αποτέλεσμα της συνεργασίας σημαντικών αρχιτεκτόνων και γλυπτών στα μέσα του 5ου π.Χ. αιώνα. Η εποχή της κατασκευής του συνταυτίζεται με τα φιλόδοξα επεκτατικά σχέδια της Αθήνας και της πολιτικής κύρους που ακολούθησε έναντι των συμμάχων της κατά την περίοδο της αθηναϊκής ηγεμονίας στην Αρχαία Ελλάδα.

 ΝΑΟΣ ΤΟΥ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ

Ο ναός του Ποσειδώνα βρίσκεται στο Σούνιο της Αττικής και είχε χτιστεί προς τιμήν του θεού της θάλασσας. Είναι ένας μαγευτικός προορισμός που θα ταξιδέψει τον επισκέπτη στην εποχή στην οποία χτίστηκε το μνημείο. Συχνές είναι οι εξορμήσεις των τουριστών σε αυτό τον  Αύγουστο, για να μπορέσουν να δουν το φεγγάρι από εκεί.      

ΦΑΓΗΤΟ

Η ελληνική κουζίνα είναι μία από τις πιο φημισμένες του κόσμου, καθώς συνδυάζει πολλές γεύσεις μαζί. Ανήκει στην κατηγορία της μεσογειακής διατροφής η οποία θεωρείται η πιο υγιεινή από όλες,γιατί περιέχει όλες τις τροφές χωρίς υπερβολές και με αρμονία στις γεύσεις, για αυτόν  τον λόγο οι τουρίστες επισκέπτονται την Ελλάδα.

ΣΟΥΒΛΑΚΙ
 
ΜΟΥΣΑΚΑΣ

 

ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ

ΤΑ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ

Τα θαλασσινά εδέσματα αποτελούν μία από τις πιο σημαντικές κατηγορίες φαγητών στην Ελλάδα, καθώς ολόκληρη η χώρα περιβάλλεται  από θάλασσα και έτσι υπάρχει μεγάλη ποικιλία.

Τα σημαντικότερα είδη θαλασσινων είναι:

  • Τα καλαμαράκια

  • Οι γαρίδες

  • Τα μύδια

  • Το χταπόδι κ.α.

EXTREME SPORTS

Η χώρα μας, εδώ και αρκετά χρόνια, αποτελεί πόλο έλξης για τους τουρίστες μιας και έχουν εμφανιστεί σε μεγάλο βαθμό τα extreme sports με αποτέλεσμα να αποτελούν οι δραστηριότητες αυτές πηγή εσόδων για την χώρα. Ο επισκέπτης μπορεί να τα απολαύσει οποιαδήποτε εποχή του χρόνου.

 

Windsurf

Το windsurfing είναι ένα ακόμα θαλάσσιο σπορ. Οι windsurfers στερεώνονται πάνω σε μια ειδική σανίδα-σκάφος που επιπλέει και κινείται με τη βοήθεια ενός ελεύθερου πανιού. Μπορεί να γίνει είτε σε ήρεμα νερά, είτε σε ταραγμένα νερά, ακόμα και όταν έχει κύματα. Το windsurfing είναι έντονα διαδεδομένο στην Ελλάδα και κυρίως στα νησιά της χώρας. (Κυκλάδες,Σποράδες,Δωδεκάνησα κ.α.)

 

Snowboard

Η χιονοσανίδα (snowboarding) είναι άθλημα που περιλαμβάνει την κατάβαση με ειδική σανίδα (δεμένη με λουριά στα πόδια του αθλητή) από ένα κεκλιμένο επίπεδο που είναι καλυμμένο με χιόνι.Το άθλημα αυτό μπορεί να το δοκιμάσει κάποιος κυρίως σε χιονοδρομικά κέντρα. (Παρνασσού, Βασιλίτσας, Καλαβρύτων, Καϊμακτσαλάν, Βελουχίου στο Καρπενήσι κ.α)

 

ΠΑΡΑΛΙΑ 

 

Η Ελλάδα είναι μία από τις πιο φημισμένες χώρες  για τις κρυστάλλινες παραλίες και την  χρυσή άμμο παρακάτω θα αναφέρουμε μερικές από τις πιο όμορφες παραλίες της χώρας μας.

 

·         Μπάλος:Χανιά,Κρήτη

·         Άγιος Παύλος: Ν. Ρεθύμνου

·         Σπήλαιο Μελισσάνη

 

 

  exotic-balos-of-crete         Αποτέλεσμα εικόνας για αγιος παυλος                                                              ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

 

Θοδωρής Κ.

Μελίνα Κ.

Ειρήνη Κ.

Κωνσταντίνος Κ.

Ιωάννης Λ.

Top