ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ: Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΙΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ

ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ

ΟΡΙΣΜΟΣ:Τροχαίο ατύχημα αποκαλείται αυτό που επισυμβαίνει στο οδικό δίκτυο και μπορεί να εμπεριέχει υλικές ζημίες ή και τραυματισμό ανθρώπων ή ζώων. Τροχαίο δυστύχημα αποκαλείται αυτό στο οποίο συνέβη τουλάχιστον ένας θάνατος.

Τροχαιο

Οι εορταστικές μέρες, όπως η Πρωτοχρονιά, έχουν συνδεθεί με αυξημένη κατανάλωση αλκοόλ και αύξηση των οδικών τροχαίων ατυχημάτων.Σ’ αυτό το συμπέρασμα έχει καταλήξει μία σειρά διεθνών μελετών οι οποίες ανέδειξαν τους νεαρούς άνδρες να είναι εκείνοι που αποτελούν τα συχνότερα θύματα αυτής της περιόδου.

Σύμφωνα με μία πρόσφατη έρευνα, το 64% των οδικών τροχαίων ατυχημάτων που οφείλονται σε αλκοόλ την ημέρα της Πρωτοχρονιάς συμβαίνει τις πρώτες πρωινές ώρες, γεγονός που αποδεικνύει τη σύνδεση που υπάρχει μεταξύ της κατανάλωσης αλκοόλ τη συγκεκριμένη ημέρα και τα οδικά τροχαία ατυχήματα.

Παράλληλα, σύμφωνα με τη Eurostat, η Ελλάδα εξακολουθεί να έχει έναν από τους υψηλότερους δείκτες θανατηφόρων οδικών τροχαίων ατυχημάτων στην Ευρώπη (8,64 ανά 100.000 κατοίκους έναντι του ευρωπαϊκού μέσου όρου 5,82).

Με αφορμή τον ερχομό της Πρωτοχρονιάς η Ελληνική Ιατροδικαστική Εταιρία θεωρεί χρέος της να προειδοποιήσει για τους κινδύνους από την κατανάλωση αλκοόλ.

 

TROXAIO-DISTIXIMa

 

 

Κ.Ε

Κ.Σ

Κ.Α

Κ.Γ

Top