Εκπαιδευτική εκδρομή σε Βέλγιο και Λουξεμβούργο: Μία αξέχαστη εμπειρία

εικόνα_Viber_2024-03-21_15-28-44-155

Εκπαιδευτική εκδρομή σε Βέλγιο και Λουξεμβούργο: Μία αξέχαστη εμπειρία!

 του Γιώργου Παπαγεωργίου (Β2)

IMG-091892dd1e01867a9a4395a6367675c9-VΑπό την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου έως το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2023 μία ομάδα μαθητών του σχολείου μας φύγαμε από την Ελλάδα και ταξιδέψαμε στο μαγευτικό Λουξεμβούργο αλλά και στην καρδιά της Ευρώπης, το Βέλγιο, στο πλαίσιο εκπαιδευτικής εκδρομής.

Αρχικά την πρώτη μέρα επισκεφθήκαμε το Ναμούρ στο Βέλγιο, το οποίο αποτελεί την πρωτεύουσα της Βαλλωνίας. Εκεί περιηγηθήκαμε στην πόλη, θαυμάσαμε τους ποταμούς Meuse και Sambre, το κάστρο “Citadel” και την κλασσική αρχιτεκτονική της βόρειας Ευρώπης. Έπειτα κάναμε μία στάση στο Ντινάν, όπου περπατήσαμε πάλι κατά μήκος του ποταμού Meuse και φωτογραφηθήκαμε στα διάσημα σαξόφωνα της περιοχής.

Την επόμενη μέρα το σχολείο μας πραγματοποίησε μία επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Λουξεμβούργο. Εκεί είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε μία παρουσίαση για τα θεσμικά όργανα της ΕΕ, τις δράσεις στις οποίες μπορούμε ως νέοι να συμμετέχουμε ενώ ενημερωθήκαμε και για τον τρόπο που μπορεί κανείς να εργαστεί σε αυτήν.

Ύστερα κατευθυνθήκαμε στο κέντρο της πόλης του Λουξεμβούργου, όπου οι χριστουγεννιάτικες αγορές κάτω από το χρυσό άγαλμα της “Golden Lady” είχαν πάρει φωτιά. Εκεί είδαμε το ανάκτορο του Μεγάλου Δούκα, τον καθεδρικό ναό Notre-Dame και την συνοικία “Grund. Από εκεί πήγαμε στο Echternach και την τελευταία μέρα είδαμε την πόλη Λουβέν με το επιβλητικό της δημαρχείο και τον καθεδρικό ναό του Άγιου Πέτρου.

Αυτή η εκδρομή διεύρυνε τους πνευματικούς ορίζοντές μας και μας προσέφερε εμπειρίες και αναμνήσεις που θα μας μείνουν αξέχαστες.

Δείτε στιγμιότυπα από την εκδρομή μας στο Βέλγιο και το Λουξεμβούργο πατώντας στην εικόνα:

Χριστουγεννιάτικες αγορές, Λουξεμβούργο

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης