Εκπαιδευτική εκδρομή στο Cern: Ένα ταξίδι στη γνώση, μία μοναδική εμπειρία για όλους μας

viber_image_2024-02-15_09-58-18-631

της κ. Ευφροσύνης Λάμπρου(ΠΕ86) 

13 – 16 Φεβρουαρίου 2024 μαθητές και εκπαιδευτικοί του σχολείου μας,  πραγματοποιήσαμε εκπαιδευτική εκδρομή στο C.E.R.N. το οποίο είναι το μεγαλύτερο ερευνητικό κέντρο για τη Φυσική των Στοιχειωδών Σωματιδίων στον κόσμο.

Στόχος μας ήταν οι μαθητές να έλθουν σε επαφή με τον κόσμο της σύγχρονης επιστήμης και να γνωρίσουν από κοντά ερευνητές και επιστήμονες, που προσπαθούν να ανακαλύψουν τα μυστικά του Σύμπαντος, προσφέροντας ταυτόχρονα τη γνώση τους στην ανάπτυξη της τεχνολογίας, της ιατρικής και της πληροφορικής.
Παράλληλα,  είχαμε την ευκαιρία να δούμε τα αξιοθέατα της Γενεύης, της Βέρνης, της Ζυρίχης, να περιηγηθούμε στη γραφική πόλη Ανεσύ της Γαλλίας, να επισκεφθούμε το εργοστάσιο σοκολάτας στο Μπροκ, το μεσαιωνικό χωριό Γκρυγιέρ, το κάστρο Σιγιόν, το Μοντρέ καθώς και το χειμερινό θέρετρο Σαμονί, από το οποίο με το τρένο μέσα σε μία μαγευτική διαδρομή ανεβήκαμε στο Μον Μπλάν.
Επιστρέψαμε γεμάτοι πανέμορφες εικόνες και εμπειρίες που θα μείνουν για πάντα στην καρδιά μας. Ήταν ένα ταξίδι στην γνώση, μια μοναδική εμπειρία για όλους μας!
Δείτε το βίντεο:
αρχείο λήψης

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης