Ο … ήρωάς μου!

ο μπαμπάς ο ήρωάς μου 1

Ο … ήρωάς μου!

Συνέντευξη του Παναγιώτη Δημητρόπουλου

της Καλλιόπης Δημητροπούλου (Β3)

ο μπαμπάς ο ήρωάς μου 1Φιλοξενούμε στους Ιχνηλάτες τη συνέντευξη του κ. Παναγιώτη Δημητρόπουλο, ενός ανθρώπου με πολλά και διαφορετικά ενδιαφέροντα, με έντονη κοινωνική δράση, ενασχόληση με τα κοινά και ενεργή παρουσία στο δήμο Παλλήνης. Η συνέντευξη εστιάζει στην ιδιότητά του ως συγγραφέα παιδικών βιβλίων.

Ο λόγος που αποφάσισα να πάρω συνέντευξη από τον πατέρα μου είναι ο θαυμασμός μου για τα μηνύματα που περνάει μέσα από τα βιβλία του, μηνύματα ανθρώπινα, τα οποία συγκινούν και αποκαλύπτουν έναν άνθρωπο ευαισθητοποιημένο και βαθιά συναισθηματικό. Ενδεικτικά στο βιβλίο του «Ο μπαμπάς μου … ο ήρωας μου!» ξετυλίγεται μια συναρπαστική ιστορία που καταδεικνύει πως γονιός δεν είναι αυτός που γεννάει τα παιδιά αλλά εκείνος που συνειδητά ζει για τα παιδιά του.

-   Εν ενέργεια στρατιωτικός και συγγραφέας παιδικών βιβλίων. Πολύ ενδιαφέρων συνδυασμός!

-  Μια δημιουργική διέξοδος από το τούνελ της πεζής πραγματικότητας… Ένα είναι σίγουρο πάντως, το εσωτερικό της ψυχής δεν έχει να κάνει με το όποιο περιτύλιγμα.

 -   Πώς ξεκίνησε η σχέση σας με τη συγγραφή και γιατί αποφασίσατε να εστιάσετε στα παιδιά;

-   Για την ενασχόληση με τη συγγραφή παιδικών βιβλίων αφορμή υπήρξε η κόρη μου και η ανάγκη να φτάσουν τα μηνύματα του γονέα με τον καλύτερο τρόπο προς τα παιδιά.

 -   Από πού εμπνέεστε;

-   Κίνητρο και καύσιμο είναι τα ίδια τα παιδιά. Πηγή έμπνευσης για την κάθε ιστορία που γεννιέται. Από τα παιδιά, με τα παιδιά, για τα παιδιά…

 -   Θυμάστε κάτι που σας είπε κάποιος μικρός αναγνώστης σας και σας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση ή σας συγκίνησε; 

-   Πολλές φορές σε σκίτσα και ζωγραφιές διακρίνω τα παιδιά εκείνα που βιώνουν την απόρριψη από τον γονέα. Αυτό με πληγώνει και με στεναχωρεί.

 -   Ποια είναι τα άμεσα σχέδιά σας; Έχετε στο μυαλό σας ήδη το επόμενο βιβλίο σας;

-   Ήδη το νέο μας παιδικό βιβλίο είναι σε φάση ολοκλήρωσης. Θέμα του ή Ολιγάρκεια και η απληστία. Δυστυχώς εμείς οι γονείς λόγω της υπερβολικής αγάπης προς τα παιδιά πέφτουμε συχνά στην παγίδα την αγάπη μας αυτή να την προσφέρουμε μέσω των υλικών αγαθών και όχι των συναισθημάτων. Τα παιδιά, αν τώρα τα έχουν όλα, δυστυχώς αύριο δεν θα έχουν τίποτα. Να σημειωθεί ότι το «Πρόσεχε τι εύχεσαι» από τις εκδόσεις Ελληνοεκδοτική θα είναι αφιερωμένο και θα μνημονεύει τις δίδυμες αδερφές που χάθηκαν από την τραγική πυρκαγιά στο Μάτι.

Πρόσεχε τι εύχεσαι

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης