Το 1ο ΓΕΛ Παλλήνης στο αέρα του «Αθήνα 9,84»

9,84

Το 1ο ΓΕΛ Παλλήνης στο αέρα του «Αθήνα 9,84»

Μια ενδιαφέρουσα εμπειρία μοιραστήκαμε μαθητές και εκπαιδευτικοί στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9.84». Όταν πληροφορηθήκαμε ότι ο σταθμός κάθε Σάββατο 13:00-14:00 στην εκπομπή «Το Τετράδιο» δίνει το μικρόφωνο στους μαθητές των σχολείων της Αθήνας για να κάνουν τη δική τους εκπομπή, αποφασίσαμε ότι και οι δικοί μας μαθητές αξίζει να ζήσουν αυτήν την εμπειρία.

Στη συγκεκριμένη εκπομπή οι μαθητές κάθε σχολείου επιλέγουν το θέμα το οποίο θα συζητήσουν. Η δική μας ομάδα με πρωτεργάτες τα μέλη της συντακτικής επιτροπής της εφημερίδας του σχολείου μας, «Ιχνηλάτες», «ξεφυλλίζοντας τα τετράδια της ζωής τους» συναποφάσισαν τα θέματα που τους απασχολούν και θα ήθελαν να θίξουν. Συζήτησαν για το άγχος των εξετάσεων, την αβεβαιότητα του επαγγελματικού τους μέλλοντος, ενώ προβληματίστηκαν για το θέμα των καταχρήσεων στην εφηβεία.

Την ημέρα της επίσκεψης στον ραδιοφωνικό σταθμό 9,84, που βρίσκεται στην Τεχνόπολη στο Γκάζι, οι μαθητές μας ξεναγήθηκαν στους χώρους του σταθμού, όπου φιλοξενείται μόνιμη έκθεση οπτικοακουστικών μέσων ραδιοφωνίας και τηλεόρασης. Συγκίνηση προκάλεσε ο ιστορικός ραδιοφωνικός σταθμός του Πολυτεχνείου.

Οι μαθητές μας παρακολούθησαν την ζωντανή εκπομπή του Γιώργου Μελιγγώνη «Πολιτική Αθήνα», ο οποίος τους έδωσε το μικρόφωνο και τους ζήτησε το σχόλιό τους για τις εντυπώσεις τους από την επίσκεψή στο σταθμό.

Κατόπιν ακολούθησε ηχογράφηση της εκπομπής των μαθητών, οι οποίοι παρουσίασαν με άνεση και παρρησία τα θέματά τους, ενώ οι υπόλοιποι με ενδιαφέρον παρακολούθησαν τον τρόπο διεξαγωγής μιας ραδιοφωνικής εκπομπής.

Οι συμμετέχοντες στην επίσκεψη δήλωσαν ενθουσιασμένοι με την εμπειρία αυτή. Γνώρισαν εκ των έσω τα ΜΜΕ, για τα οποία συζητάμε συχνά στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας, είδαν από κοντά τη δουλειά των δημοσιογράφων και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν, ενώ για κάποιους αποτέλεσε κίνητρο στον επαγγελματικό προσανατολισμό τους, αφού ενδιαφέρονται για σπουδές στα ΜΜΕ.

Συμφωνήσαμε όλοι την επόμενη χρονιά να επιδιώξουμε μία επίσκεψη σε τηλεοπτικό κανάλι, για να έχουν οι μαθητές μας μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα της λειτουργίας των ΜΜΕ.

Η εκπομπή μας μεταδόθηκε στις 25-05-24 και μπορείτε να την απολαύσετε πατώντας τον παρακάτω σύνδεσμο:

 

σταθμός 9,84

Οι επιβλέπουσες καθηγήτριες

Α. Ανδρούτσου, Δ. Βυσσινή, Γ. Δορκοφίκη, Δ. Ντούρμα

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης