Χριστούγεννα

ezgif-5-4ac388ca64

Τι είναι;

Τα Χριστούγεννα είναι μια γιορτή πολύ σημαντική για τον χριστιανικό κόσμο όπου γιορτάζουμε την γέννηση του Χριστού.

Η ιστορία πίσω από την γέννηση του Ιησού όπως την αναφέρει η εκκλησία: Μια μέρα ήρθε ένας άγγελος και ανακοίνωσε στην Μαρία την μητέρα του τον ερχομό του Ιησού. Τότε ο Ρωμαίος αυτοκράτορας Ηρώδης αποφάσισε να πάνε όλοι στην χώρα τους. Ο σύζυγος της Μαρίας ήταν από την Βηθλεέμ και έτσι έφυγαν από την Ναζαρέτ και πήγαν στην Βηθλεέμ. Στην γέννηση του Ιησού όλα τα δωμάτια στα πανδοχεία ήταν πιασμένα λόγω του νόμου του Ηρώδη που ανάγκασε και αυτούς να φύγουν και έτσι πήγε σε έναν σταύλο που με συντροφιά τα ζώα γέννησε τον Χριστό.

Πολλοί μπερδεύουν τα Χριστούγεννα με την πρωτοχρονιά λέγοντας πως τα Χριστούγεννα είναι η αλλαγή του χρόνου. Αυτό είναι κάτι που δεν ισχύει καθώς είναι η πρωτοχρονιά.

Η ιστορίες μερικών περιοχών τα Χριστούγεννα!

Ισπανία:  Οι Τρεις Μάγοι, γνωστοί επίσης ως οι Μάγοι της   Ανατολής, προέρχονται από τη χριστιανική λαϊκή παράδοση. Στις μέρες μας, η λαϊκή πίστη σε κάποιες χώρες τους έχει προσδώσει την ιδιότητα να προσέχουν τη συμπεριφορά των μικρών παιδιών και αναλόγως να τους φέρνουν δώρα μια φορά το χρόνο, στη γιορτή των Θεοφανείων.

Εικόνα2

Ιταλία:   Σημαντική ημερομηνία των εορτών είναι η 6η Ιανουαρίου κατά την οποία καταφθάνει τη νύχτα (μεταξύ 5-6 Ιανουαρίου) η διάσημη Befana, η παλιά καλή και φτωχή μάγισσα, έρχεται και τρώει καρύδια και μπισκότα που της άφησαν τα παιδιά και πριν πετάξει μακριά, τους αφήνει δώρα μέσα στις κάλτσες των δώρων, κάρβουνα για τα άτακτα παιδιά και γλυκά για τα φρόνιμα.

Εικόνα1

Τα γλυκά των Χριστουγέννων: Τα Χριστούγεννα κάνουμε κάποιες μικρές εξαιρέσεις περνώντας λίγα παραπάνω γλυκά λόγω την παράδοσης που γίνεται με τα οικογενειακά τραπέζια αλλά και των πεντανοστιμων γλυκών που φτιάχνουμε στην Ελλάδα! Συγκεκριμένα είναι γνωστά τα μελομακάρονα και οι κουραμπιέδες!

 

Πηγές:

https://www.ispania.gr

https://el.wikipedia.org/wiki/Μπεφάνα

https://www.sheblogs.eu

http://italianonlinegr.blogspot.com/2011/12/blog-post.html

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης