Από τους μαθητές Χαράλαμπο Χ. και Ζήση Σ.
Το Tαεκ Βον Ντο είναι μια κορεάτικη πολεμική τέχνη και ολυμπιακό άθλημα, που χρησιμοποιεί τα χέρια και τα πόδια για να εκτελέσει επιθετικές και αμυντικές κινήσεις. Το όνομά του σημαίνει «ο τρόπος να μάχομαι μόνο με το σώμα μου». Βασίζεται σε πέντε αρχές: ευγένεια, εντιμότητα, επιμονή, αυτοέλεγχος και αδάμαστο πνεύμα. Διαχωρίζεται σε τέσσερις τομείς: τεχνικές αυτοάμυνας, αγωνιστικό μέρος, φόρμες και τεχνικές θραύσεων. Είναι ένα άθλημα που βελτιώνει τη φυσική κατάσταση, την ψυχική υγεία και την προσωπικότητα του ατόμου.
Το Ταεκ Βον Ντο επινοήθηκε το 1955 από τον στρατηγό Τσόι Χονγκ-χι, ο οποίος ενοποίησε διάφορα στυλ κορεάτικων πολεμικών τεχνών υπό ένα κοινό όνομα και κανονισμό. Επηρεάστηκε από το ταεκκιόν, το σούμπακ, το καράτε και το κουνγκ φου. Αναγνωρίστηκε ως επίσημο άθλημα από την Κορέα το 1973 και από την Ολυμπιακή Επιτροπή το 1980. Έγινε ολυμπιακό άθλημα το 2000 στο Σίδνεϊ.
Ο Μιχάλης Μουρούτσος είναι ένας Έλληνας αθλητής του Ταεκβοντό, που κατέκτησε χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία των 58 κιλών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ το 2000. Ήταν ο πρώτος Ευρωπαίος χρυσός Ολυμπιονίκης στην ιστορία του αθλήματος. Έχει συμμετάσχει και σε άλλες διεθνείς διοργανώσεις, όπως το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και την Πανεπιστημιάδα. Το 2023, τιμήθηκε από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ταεκβοντό, ως ο καλύτερος αθλητής Ταεκβοντό των Ολυμπιακών Αγώνων Σίδνεϊ 2000.
Επίσης, η Έλλη Μυστακίδου είναι μια Ελληνίδα αθλήτρια του Ταεκβοντό, που κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο στην κατηγορία των +67 κιλών στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004. Ήταν η πρώτη Ελληνίδα που πήρε μετάλλιο σε αυτό το άθλημα σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Έχει συμμετάσχει και σε άλλες διεθνείς διοργανώσεις, όπως το Ευρωπαϊκό και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, κερδίζοντας αρκετά μετάλλια. Το 2008 όμως αποφάσισε να αποσυρθεί από την ενεργό δράση και να αφοσιωθεί στην οικογένειά της.
Οι ζώνες του τάεκβοντο είναι διαφορετικά χρωματισμένες ζώνες που φορούν οι αθλητές και δείχνουν το επίπεδο της τεχνικής και της εμπειρίας τους σε αυτήν την πολεμική τέχνη. Υπάρχουν 10 βαθμοί, οι οποίοι στα κορεάτικα ονομάζονται Gups, και αντιστοιχούν σε διαφορετικά χρώματα ζωνών. Ο χαμηλότερος βαθμός είναι ο 10ος, ο οποίος αντιστοιχεί στη λευκή ζώνη, και ο υψηλότερος είναι ο 1ος, ο οποίος αντιστοιχεί στη μαύρη ζώνη. Μετά τη μαύρη ζώνη, υπάρχουν ακόμα 9 βαθμοί, οι οποίοι ονομάζονται Dan, και δείχνουν το επίπεδο του δασκάλου ή του μάστερ.
Το χρώμα της ζώνης έχει και ένα συμβολικό νόημα, που αντικατοπτρίζει την εξέλιξη του αθλητή στο τάεκβοντο. Για παράδειγμα, η λευκή ζώνη συμβολίζει την αγνότητα και την έλλειψη προηγούμενης γνώσης, η κίτρινη ζώνη συμβολίζει τη γη από την οποία φυτρώνει ο βλαστός του φυτού, η μπλε ζώνη συμβολίζει τον ουρανό προς τον οποίο μεγαλώνει το φυτό, και η μαύρη ζώνη συμβολίζει την ωριμότητα και την τόλμη.
Για να αλλάξει κάποιος ζώνη, πρέπει να περάσει μια εξέταση, στην οποία θα δείξει τις τεχνικές και τις γνώσεις του στο τάεκβοντο. Στην εξέταση, ο αθλητής θα κάνει τουλ (ή πουμσε), που είναι μια σειρά από κινήσεις ενάντια σε φανταστικούς αντιπάλους, καθώς και άλλες ασκήσεις, όπως λακτίσματα, χτυπήματα, αυτοάμυνα, και αγώνες.