Οι μαθητές/τριες Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου του 1ου ΓΕΛ Κατερίνης στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ.

IMG-f8909756c61b38dfa86d58a119eb3e38-V

Την Παρασκευή 29 Μαρτίου οι μαθητές/τριες δύο τμημάτων και οι μαθητές-Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου του  1ου ΓΕΛ Κατερίνης επισκέφθηκαν το Τελλόγλειο  Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ. όπου παρακολούθησαν την έκθεση Fake (f)or Real (Ψεύτικο για αληθινό;). Η έκθεση περιλαμβάνει πάνω από 100 εκθέματα της Συλλογής του Σπιτιού της Ευρωπαϊκής Ιστορίας που εδρεύει στις Βρυξέλλες και χωρίζεται σε έξι μεγάλες θεματικές ενότητες: Εξουσία και Προσευχή, Η κατανόηση του κόσμου, Ένωση και Διαίρεση, Στον πόλεμο, Παραχάραξη και Πλούτο, Η εποχή της μετά-αλήθειας.

Οι μαθητές/τριες ξεναγήθηκαν και πληροφορήθηκαν για ιστορίες παραποιήσεων και πλαστογραφήσεων από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, καθώς μέσα από ιστορικά παραδείγματα ενισχύεται η κριτική σκέψη για την αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης και των συνεπειών της. Στις μέρες μας, ο εντοπισμός της παραπληροφόρησης μέσα από την τεχνολογία και την τεχνητή νοημοσύνη γίνεται ακόμα πιο δύσκολος. Η έκθεση ήταν πολύ ενδιαφέρουσα, πρωτότυπη και οι εντυπώσεις που αποκόμισαν οι μαθητές/τριες μέσα από τα βίντεο και τα διαδραστικά παιχνίδια ήταν ευχάριστες και πολύ εποικοδομητικές.

Η Διευθύντρια κ. Καραβίδα Ξανθίππη και οι υπεύθυνες του Προγράμματος, κ.Παπά Ειρήνη και κ. Θεοδωροπούλου Παναγιώτα, που επιμελήθηκαν την εκπαιδευτική δράση ευχαριστούν θερμά τους υπεύθυνους/ες της έκθεσης για την άριστη συνεργασία.

IMG-efca5b4416a658d28df2acd0c2b24abb-V 20240329_104023

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης