Φτάνει πια τα fake news της Πέννυς Μπαλατσούκα

Στις μέρες μας, οι ιστοσελίδες, τα social media, τα άρθρα που τυχαίνει να βγουν στις αναζητήσεις και πολλά αλλά μέσα ενημέρωσης, που συνήθως διαβάζουν άνθρωποι νεαρής ηλικίας, είναι τις πιο πολλές φορές η λάθος επιλογή. Οι περισσότερες πηγές ενημέρωσης, που στην ουσία παρακολουθούν αρκετοί, είναι και αυτές που έχουν ψεύτικες πληροφορίες, τα γνωστά σε όλους fake news. Σε τι μας οδηγούν όμως και γιατί μας τα προωθούν; Με λίγα λόγια, ποιο είναι το συμφέρον τους;

Καταρχάς τα fake news δεν είναι κάτι παραπάνω από ψευδείς ειδήσεις, για οποιοδήποτε πράγμα που συμβαίνει και κυρίως με θέμα τη ζωή διάσημων. Στόχος τους είναι, με κάποιο παραπλανητικό τίτλο συνήθως, να δελεάσουν τον αναγνώστη με μια πειστική παραπληροφόρηση ότι αυτό που διαβάζει είναι αλήθεια. Με αυτό τον τρόπο η πληροφορία θα μεταδοθεί και θα διαβάσουν πιο πολλοί το άρθρο. Ως αποτέλεσμα, αυτός που διέδωσε τα ψεύτικα νέα, θα πληρώνεται όλο και περισσότερο, λόγω της διασημότητας που θα έχει αποκτήσει το άρθρο του.

Η παραπληροφόρηση είναι από τα πιο συχνά φαινόμενα που συμβαίνουν παγκοσμίως. Η λειτουργία της αφήνει πολλά αναπάντητα ερωτήματα και σίγουρα αναστατώνει τις ζωές των ανθρώπων. Ένας λοιπόν τρόπος να μην παρασύρεται κάποιος από τέτοιου είδους ειδήσεις είναι να ενημερώνεται από έμπιστες πηγές όπως είναι οι εφημερίδες, οι ειδήσεις και τα περιοδικά. Βέβαια, κατά την άποψη μου κανένα μέσο δεν μας λέει πάντα αλήθειες και σίγουρα κανένα δεν μας λέει μόνο ψέματα, και συνεπώς θα μπορούσαμε να πούμε ότι γνωρίζουμε τις μισές αλήθειες.

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης