Το άθλημα του τένις

Η λέξη τένις προέρχεται από την Γαλλική λέξη tenez που φώναζαν οι Γάλλοι παίκτες όταν σερβίρουν. Η λέξη ρακέτα προέρχεται από την Αραβική λέξη rakechat που σημαίνει παλάμη του χεριού. Ο αγώνας διατάζετε σε ένα γήπεδο το οποίο χωρίζετε από ένα δίχτυ μήκους 91 εκατοστά. Η περίμετρος του γηπέδου είναι σε πλάτος 10,97 και μήκος 23,78.
Το τένις παίζεται με ένα κίτρινο μπαλάκι ,μία ρακέτα και χρειάζεται δύο αντίπαλους. Τα τρία βασικά χτυπήματα είναι το forehand , το backhand και το servis.
Στην Ελλάδα δεν υπάρχουν πολλοί τενίστες εκτός από τον Στέφανο Τσιτσιπά και την Μαρία Σάκαρη. Τα top 5 στον κόσμο είναι.

1. Νόβακ Τζόκοβιτς
2. Νταλίν Μεντβεντεφ
3. Αντρέι Ζβερεφ
4. Στέφανος Τσιτσιπάς
5. Ναδάλ

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΊΑ

Ο γνωστός αθλητικός ψυχολόγος Glyn Roberts τονίζει ότι, η υπερβολική σημασία που δίνετε στο αποτέλεσμα και η μικρή έμφαση στην ορθή εκμάθηση ενός αθλήματος, είναι ένας από τους πρωταρχικούς παράγοντες εξαιτίας των οποίον οι νεαροί αθλητές δεν απολαμβάνουν την ενασχόληση τους με το τένις και σταματούν να ασχολούνται μ΄ αυτό. Σύμφωνα με τον Dr. Glyn Roberts, το 90% των παιδιών μεταξύ 12 και 18 χρονών εγκαταλείπουν την ενεργό αθλητική δράση, όταν αυτή έχει έντονο ανταγωνισμό. Οι περισσότεροι από αυτούς που εγκαταλείπουν το τένις, έχουν, ως κυρίαρχο ή μοναδικό στόχο τους τη νίκη.

Τάξη Ε: Έρικα Μοσχοπούλου και Σήλια Μπούρμπουλα