Πασχαλινό τσουρέκι

Υλικά:

Για την ενεργοποίηση της μαγιάς:

100 γραμ. μαγιά νωπή φρέσκια

40 γραμ. ζάχαρι

80 γραμ.χλιαρό νερό

Για τη ζύμη:

250 γραμ. φρέσκο βούτυρο

300 γραμ. ζάχαρη

3 μεγάλα αυγά

2 κρόκους από μεγάλα αυγά

350 γραμ. φρέσκο γάλα πλήρες  1100 γραμ. αλεύρι δυνατό για τσουρέκι

1\2 κ. γλυκού αλάτι 3 δακρυα μαστίχας κοπανισμένα σε σκόνη

2 κοφτά κ. γλυκού μαχλέπικοπανισμένο

50 γραμ. λιωμένο φρέσκο βούτυρο

φιλέ αμυγδάλου

Για το διάλυμα αυγού:

1 κρόκο

1 κ. σούπας ζάχαρη

2 κ. σούπας νερό

https://youtu.be/GVrHH1d-hH0?t=217

Pasxalina Tsourekia 2015 425×289

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης