Υλικά:
Για την ενεργοποίηση της μαγιάς:
100 γραμ. μαγιά νωπή φρέσκια
40 γραμ. ζάχαρι
80 γραμ.χλιαρό νερό
Για τη ζύμη:
250 γραμ. φρέσκο βούτυρο
300 γραμ. ζάχαρη
3 μεγάλα αυγά
2 κρόκους από μεγάλα αυγά
350 γραμ. φρέσκο γάλα πλήρες 1100 γραμ. αλεύρι δυνατό για τσουρέκι
1\2 κ. γλυκού αλάτι 3 δακρυα μαστίχας κοπανισμένα σε σκόνη
2 κοφτά κ. γλυκού μαχλέπικοπανισμένο
50 γραμ. λιωμένο φρέσκο βούτυρο
φιλέ αμυγδάλου
Για το διάλυμα αυγού:
1 κρόκο
1 κ. σούπας ζάχαρη
2 κ. σούπας νερό
https://youtu.be/GVrHH1d-hH0?t=217