ΡΟΝΑΛΝΤΙΝΙΟ

ο Ροναλντίνιο είναι ένας από τους αγαπημένους μου ποδοσφαιριστές ! Είναι ένας σπουδαίος ποδοσφαιριστής » θεός»

Το πραγματικό όνομα του Ροναλντίνιο  είναι Ρονάλντο ντε Ασίς Μορέιρα, Ronaldo de Assis Moreira . Γεννήθηκε στις  21 Μαρτίου  1980 . Είναι Βραζιλιάνος πρώην ποδοσφαιριστής. Αγωνίστηκε στο μεγαλύτερο μέρος της σταδιοδρομίας του σε μεγάλους ευρωπαϊκούς συλλόγους .  Αγωνίζεται  κυρίως ως αριστερός πλάγιος μέσος αλλά και ως μεσοεπιθετικός. Συχνά θεωρείται από τους κορυφαίους παίκτες της γενιάς του και από ορισμένους ως ένας από τους καλύτερους όλων των εποχών. Ο Ροναλντίνιο ήταν σπουδαίος άρα θα κέρδισε  κι πολλά τρόπαια 2 από αυτά είναι τα εξής : 

Παίκτη της Χρονιάς της ΦΙΦΑ κι την χρυσή μπάλα . Ήταν απίστευτος τεχνίτης ¨  αυτός που κάνει καλή κατοχή , καλές ντρίπλες » αλλάεπίσης καλός ήταν κι στη δημιουργικότητα !

 

Έκανε το ντεμπούτο του στη Γκρέμιο το 1998. Μετακόμισε στη Παρί Σεν Ζερμέν στην Γαλλία πριν υπογράψει για τη Μπαρτσελόνα το 2003. Στη δεύτερη σεζόν του με τη Μπαρτσελόνα, κέρδισε το πρώτο του βραβείο του Παίκτη της Χρονιάς της ΦΙΦΑ. Στην επόμενη χρονιά κέρδισε το Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς και άλλο ένα τίτλο στη Λα Λίγκα, κάνοντας το πρώτο νταμπλ στην καριέρα του. Ο Βραζιλιάνος έλαβε επίσης το δεύτερο βραβείο του Παίκτη της Χρονιάς ΦΙΦΑ.

Γεννήθηκε στο Πόρτο Αλέγκρε στην Βραζιλία .

Το παρατσούκλι του σημαίνει :Μικρός Ρονάλντο  .

Τώρα θα αναρωτιέστε γιατί τον φωνάζουν Ροναλντίνιο ;

Τον φωνάζουν έτσι επειδή παλιά έπαιζε σε μια ομάδα κι έναν μεγαλύτερο του τον φώναζαν Ρονάλντο κι έτσι άρχιζαν να τον φωνάζουν Ροναλντίνιο όμως αυτό μετά έμεινε !

εκίνησε την καριέρα του παίζοντας στην Γκρέμιο, την περίοδο 1998–2001. Καθιερώθηκε στη βασική ενδεκάδα το 1999. Σημείωσε 23 γκολ σε 48 εγχώρια παιχνίδια και το μοναδικό τέρμα στον τελικό του πρωταθλήματος απέναντι στην Ιντερνασιονάλ (1–0) μετά από εντυπωσιακή εμφάνιση.[11] Το 2001, ο Ροναλντίνιο υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο με την Παρί Σεν Ζερμέν. Πέρασε την πλειοψηφία των πρώτων μηνών της αγωνιστικής περιόδου 2001–02 εναλλάσσοντας μεταξύ του του πάγκου και του γηπέδου. Ο ίδιος σημείωσε τον πρώτο γκολ του για το σύλλογο στις 13 Οκτωβρίου, στην ισοπαλία 2–2 απέναντι στη Ολιμπίκ Λυών .

2005 (28/11): Ο Ροναλντίνιο κατακτά τη «Χρυσή Μπάλα» (vid) | sportime.gr  Ροναλντίνιο : Η άνοδος και η πτώση του «μάγου» της μπάλας - ΤΑ ΝΕΑ    Το συγκλονιστικό γράμμα του Ροναλντίνιο στον 8χρονο εαυτό του | SPORT 24  Τα 10 καλύτερα γκολ του Ροναλντίνιο (VIDEO) | Contra.gr

 

 

μερικά βιντεάκια για να καταλάβουμε τη παιχτρόνα ήταν !!

 

https://youtu.be/708y6TTi4YQ

https://youtu.be/_dBz4dTZocg

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης