Εντυπώσεις απο το Μέγαρο Μουσικής

Fantasia-and-Fantasia-2000-coming-to-a-4-disc-Blu-ray-and-DVD-combo-pack-November-30[1]

Την  Πέμπτη 28 Νοεμβρίου του 2013 το Β1 και το Β2 του 22ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης επισκέφτηκε το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης για να παρακολουθήσει την παράσταση: «Φαντασία» της Disney.

 

Η «Φαντασία» είναι μία αμερικανική ταινία κινουμένων σχεδίων που κυκλοφόρησε από την Walt Disney Productions. Η ταινία αποτελείται από οκτώ κινούμενα τμήματα που σε συνδυασμό με  κομμάτια κλασσικής μουσικής δημιουργεί μία καταπληκτική ατμόσφαιρα μέσα στην οποία εξελίσσονται σκηνές με ζωντανή δράση.

 

Τα παιδιά απόλαυσαν την παράσταση και στην συνέχεια μας έγραψαν τις εντυπώσεις τους απαντώντας σε τρεις δικές μας ερωτήσεις….

 

megaro00[1]

 

 

  • Τι σας έκανε εντύπωση στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης;  Και γιατί;

 

 

« Το μέγαρο ήταν ωραίο επειδή ήταν ήσυχα και βολικά…»

Ελπίδα Π.

 

«Μου άρεσε το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην είσοδο γιατί είχε μοβ φωτάκια και το αγγελάκι στην κορυφή. Μέσα στην αίθουσα είχε χίλιες καρέκλες! Επίσης μου άρεσαν τα «μπαλκόνια» πάνω στον τοίχο γιατί ήταν ψηλά και έμοιαζαν σαν σπίτια. Όποιος καθόταν εκεί πάνω έβλεπε υπέροχα!»

Μαρία Σ.

«Μου έκανε εντύπωση το ψηλό έλατο που ήταν στολισμένο με φωτάκια, χριστουγεννιάτικες μπάλες και τέλος το ψηλό αγγελάκι που ήταν στην κορυφή.»

Ροζ Νεράιδα

« Εντύπωση μου έκανε το έλατο που είχε παράξενα στολίδια. Το μέγαρο ήταν τεράστιο και η ορχήστρα είχε πολλά όργανα.»

Βασιλική Σχ.

«Μου άρεσε το χριστουγεννιάτικο δέντρο γιατί ήταν διπλάσιο από το δικό μας και γιατί ήταν όλο γεμάτο με άσπρα στολίδια.»

Νατάσα

«Μου άρεσε το Μέγαρο γιατί είχε πολλές καρέκλες οι οποίες ήταν πολύ ψηλές.»

Κατερίνα Π.

images[7]

  • Η ταινία « Φαντασία» αποτελείται από οκτώ διαφορετικά κομμάτια –ταινίες. Ποια σου άρεσε περισσότερο και γιατί;(Να την περιγράψεις)

 

 

«Μου άρεσε η ταινία με τις πεταλούδες που έμοιαζαν με νυχτερίδες και έπαιζαν κυνηγητό.»

Ηλίας Π.

«Μου άρεσε η ταινία με τις νεράιδες που με το πέταγμά τους έκαναν τα λουλούδια να ανθίζουν.»

Θεανώ Μ.

« Μου άρεσε το πουλί της φωτιάς. Η υπόθεση της ταινίας ήταν η εξής: Ένα χειμωνιάτικο πρωινό ένας τάρανδος ζέστανε μια μικρή σταγόνα νερό και απ’ αυτήν τη σταγόνα γεννήθηκε η μητέρα Φύση. Αυτή έκανε όλα τα δέντρα και τα φυτά να ανθίζουν. Μια μέρα πήγε στο ηφαίστειο. Εκεί δεν άνθιζαν τα φυτά. Τότε βγήκε το πουλί της φωτιάς και έκαψε τα πάντα. Η μητέρα Φύση στενοχωρήθηκε και έχασε τις δυνάμεις της και δεν μπορούσε να ξαναδημιουργήσει τα φυτά. Άρχισε να κλαίει. Τα δάκρυά της όμως μπόρεσαν να γιατρέψουν τα φυτά και αυτή βλέποντάς τα ξαναβρήκε το χάρισμά της.»

Γρηγόρης Φ.

« Πιο πολύ μου άρεσε η ταινία το πουλί της φωτιάς επειδή στην αρχή ένας ταύρος είχε δει κάτω στο χώμα μια νεράιδα. Αυτή τον Χειμώνα τον έκανε Άνοιξη. Μετά όμως ακούμπησε ένα πράγμα κάτι σαν πέτρα και αυτό έβγαλε λάβα και έκαψε τα πάντα. Μετά η νεράιδα λιποθύμησε αλλά μετά με τη βοήθεια του ταύρου ξαναζωντάνεψε.»

Ελένη Αβ.

«Μου άρεσε πολύ η ταινία με τον Μίκυ. Ο Μίκυ ήθελε να γεμίσει με νερό το πηγάδι αλλά αυτός βαριόταν και έτσι βρήκε το μαγικό καπέλο του  μάγου. Το πήρε το φόρεσε και έγινε μάγος και έκανε τις σκούπες να κάνουν εκείνες την δουλειά. Όμως πλημμύρισε το σπίτι. Μετά το νερό και τις σκούπες τις σταμάτησε ο μάγος που ήρθε θυμωμένος με τον Μίκυ.»

Τάσος Ζ.

«Μου άρεσαν οι νεράιδες γιατί χόρευαν ωραία μπαλέτο πάνω στα λουλούδια και γιατί είχε μουσική του Τσαϊκόφσκι ξέρω τα τραγούδια του και μου αρέσουν.»

Χαρά

«Μου άρεσε η Κιβωτός του Νώε γιατί ο Ντόναλντ νόμιζε, ότι η Νταίζη δεν είχε ανεβεί στο πλοίο. Αλλά είχε ανεβεί και την έψαχνε ως που τη βρήκε.»

Χρήστος Στ.

«Μου άρεσε η ταινία που έδειχνε τα ψάρια που ήθελαν να γίνουν πουλιά. Μια μέρα τσούγκρισαν σε ένα παγόβουνο και πετάχτηκαν ψηλά και το όνειρό τους έγινε πραγματικότητα και πέταξαν ως τον ήλιο. Μου άρεσαν οι φάλαινες και η ωραία μελωδία.»

Αθανασία

« Μου άρεσαν οι νεράιδες γιατί χόρευαν ωραία πάνω στα λουλούδια.»

Αρετή Π.

«Μου άρεσε η ταινία με τον Μίκυ που πήρε το καπέλο του μάγου και έκανε τις σκούπες να παίρνουν νερό από το πηγάδι.»

Γιάννης Ν.

« Μου άρεσε το πουλί της φωτιάς γιατί ήταν τρομαχτικό. Έδειχνε ένα ελάφι με τη μητέρα Φύση.  Αλλά το ελάφι έχασε τη μητέρα Φύση και εκείνη πήγε σε ένα ηφαίστειο. Τότε έγινε έκρηξη. Το δάσος έγινε χάλια. Η μητέρα Φύση μετά το διόρθωσε.»

Φώτης Μπ.

« Μου άρεσε το πουλί της φωτιάς. Πήγε η Φύση στο βουνό αλλά εκεί ήταν το κακό. Όταν το ακούμπησε ακούστηκε ένα μπαμ και
άρχισε να τρέχει από παντού λάβα.»

Σίλια Κ.

«Μου άρεσε περισσότερο η ταινία: Ο χορός των ωρών, γιατί είχε διάφορα ζώα που χόρευαν. Είχε δυνατή μουσική και τα ζώα φορούσαν πουέντ.»

Ροζ νεράιδα

«Μου άρεσαν τα μανιτάρια που χόρευαν τρελά.»

Μαρία Σ.

o0450033712523367873[1]

 

  • Σας άρεσε ο συνδυασμός ζωντανής κλασσικής μουσικής και εικόνας; Γιατί;

 

 

«Μου έκανε εντύπωση η ορχήστρα με τα τόσα όργανα που είχε.»

Γιώργος Π.

 

« Μου άρεσε πάρα πολύ η κλασσική μουσική γιατί έβγαζε ωραίο ήχο. Οι εικόνες ήταν πολύ ωραίες γιατί είχαν πολύ χρώμα. Μου έκανε εντύπωση η μεγάλη άρπα που ήταν στην άκρη και την έπαιζε μια κυρία.»

Εύα Χ.

« Μου άρεσε ο συνδυασμός γιατί η μουσική είχε σχέση με χορό και ήταν ταιριαστή με τις εικόνες.»

Μαρία Σ.

«Μου άρεσε ο συνδυασμός γιατί εάν δεν είχε εικόνα δεν θα καταλαβαίναμε τι γινόταν και αν δεν είχε μουσική δεν θα καταλαβαίναμε το κακό και το καλό.»

Γρηγόρης Φ.

« Μου άρεσε γιατί είναι ωραίο να βλέπεις τόσα όργανα μπροστά σου!»

Ελένη Αβ.

«Μου άρεσε ο συνδυασμός και πιο πολύ ο μαέστρος γιατί έκανε ωραίες κινήσεις.»

Τάσος Ζ.

« Μας άρεσε γιατί ήταν συγχρονισμένη η εικόνα με τον ήχο.»

Χαρά – Αρετή Π.

« Μου άρεσε ο συνδυασμός γιατί η ορχήστρα με έκανε να τρομάξω πολύ αλλά και να διασκεδάσω.»

Χρήστος Στ.

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Top