Το μαγικό σπουργίτι

imagesCA1EZI88

Μια φορά κι έναν καιρό σε ένα χωριό τα Χριστούγεννα κάτι παιδιά που περίμεναν με αγωνία την παραμονή Πρωτοχρονιάς ετοίμαζαν τα τρίγωνά τους για να πάνε να πούνε τα κάλαντα. Το πρωί όταν ξύπνησαν όλα βγήκαν έξω και άρχισαν να πηγαίνουν από πόρτα σε πόρτα να λένε τα κάλαντα.

Ο δρόμος που περπατούσαν ήταν πολύ μακρύς αλλά τα παιδιά έκαναν κουράγιο και συνέχιζαν να τραγουδούν. Στο δρόμο κάποια στιγμή συνάντησαν ένα σπουργίτι που απ’ το κρύο του έπεφταν τα φτερά του και δεν είχε κόλλα για να τα κολλήσει. Αυτό το σπουργίτι ήταν ψηλά στην κορυφή ενός σπιτιού. Τα παιδιά δεν μπορούσαν να το βοηθήσουν και γι’ αυτό ζήτησαν τη βοήθεια το Αϊ- βασίλη. Εκείνος που ακούει πάντα τα παιδιά βοήθησε το σπουργίτι αμέσως και εκείνο για να ευχαριστήσει τα παιδιά τους έδωσε με θαυμαστό τρόπο ένα τσουβάλι με χρυσό.

Ξαφνικά τότε έπιασε βροχή. Τα παιδιά πήραν το τσουβάλι και έτρεξαν γρήγορα στα σπίτια τους αφού πρώτα μοίρασαν το χρυσάφι. Αποφάσισαν βέβαια ότι όταν θα τελείωνε η βροχή να συνεχίσουν να λένε τα κάλαντα στους ανθρώπους….

Εύα Χ.

Σχολιάστε

Top