Μικρός πρίγκιπας – Παράσταση του μικρού Βορρά

piccolo_principe[1]

Την Τετάρτη 2 Απριλίου με αφορμή την παγκόσμια μέρα παιδικού βιβλίου και το θέμα του τεύχους της εφημερίδας μας, τη φιλία παρακολουθήσαμε στο χώρο του σχολείου τη θεατρική παράσταση του «Μικρού Πρίγκιπα» από τη θεατρική ομάδα: Μικρός Βορράς.

 

 

 

Η ιστορία είναι απλή. Στη Σαχάρα ένας πιλότος που προσπαθεί να επισκευάσει το αεροπλάνο του συναντά αναπάντεχα το Μικρό Πρίγκιπα -πλάσμα εύθραυστο και αλλόκοτο ,παιδί και ενήλικα, γήινο και εξωγήινο- ο οποίος θα του διηγηθεί ιστορίες με πλανήτες,με ανθρώπους με λουλούδια και ζώα.

Βαθιά επηρεασμένος από τον όλεθρο του Β Παγκοσμίου Πολέμου ο συγγραφέας αγωνίζεται για το δικαίωμα του ανθρώπου να δώσει νόημα στη ζωή του μέσα από πράγματα απλά- την εμπιστοσύνη στην ανθρώπινη φύση ,τη φιλία ,την αγάπη, την πίστη σε ιδανικά. Ο Μικρός Πρίγκιπας, που δεν καταλαβαίνει τον κόσμο των μεγάλων ,δίνει ένα παράδειγμα ,ένα αισιόδοξο μήνυμα. Υπάρχει μας λέει τρόπος σωτηρίας διέξοδος στη μοναξιά….

Αν συνειδητοποιήσεις ότι έχεις ευθύνη απέναντι σε εκείνους που αγαπάς ή σε αγαπούν.  Αρκεί να ξέρεις να δημιουργείς δεσμούς, να ημερώνεις ,και να ημερώνεσαι ,να γίνεσαι διαρκώς κριτής του εαυτού σου και να μην παραχωρείς το δικαίωμά σου να μάχεσαι για την ευτυχία σε όποιο πλανήτη κι αν έχεις ταχθεί να ζήσεις.

 

Τα παιδιά του Β2 του 22ου Δημοτικού σχολείου παρακολούθησαν την παράσταση και γράφουν τις εντυπώσεις τους από αυτήν……….

 

  • Σας άρεσε η θεατρική παράσταση και γιατί;

Μας άρεσε πολύ γιατί ήταν αστεία, φορούσαν ωραίες μάσκες και καταπληκτικά κοστούμια, άλλαζαν έξυπνα και αστεία τις φωνές τους οι ηθοποιοί και εξέφραζαν το καθετί στα πρόσωπά τους. Επίσης μας άρεσε που συμμετείχαμε.

 

Γρηγόρης Φ., Εύα Χ., Βασιλική Σχ., Ροζ νεράιδα, Κατερίνα Π., Barbie.

 

Δεν μας άρεσε διότι ήταν λιγάκι βαρετή, έπαιζαν όλες τις σκηνές μόνο τρεις ηθοποιοί και δεν είχαν όλες τις λεπτομέρειες που μπορούσες να βρεις στο βιβλίο.

 

Ηλίας Π. Μαρία Σ.

  • Αν έπρεπε να μείνεις για λίγο σε ένα από τους πλανήτες που επισκέφτηκε ο μικρός πρίγκιπας ποιον θα διάλεγες;

 

Θα διαλέγαμε τον πλανήτη του Φαναρτζή. Γιατί ήταν αστείος τύπος, κοιμόταν λίγο, πράγμα που μας αρέσει πολύ, έκανε γυμναστική και ήταν πιστός στη δουλειά του και στις οδηγίες που είχε πάρει.

Ελένη Αβρ. – Αρετή Π. – Ηλίας Π. – Μαρία Σ. – Ελπίδα Π. – Γιάννης Ν. – Γιώργος  Π. – Φώτης Μπ. – Τάσος Ζ.

 

Θα διαλέγαμε τον πλανήτη του Βασιλιά γιατί μας αρέσει και να μας διατάζουν αλλά και να διατάζουμε αν γινόμασταν υπουργοί.

Χρήστος Στ. – Barbie

 

Θα διαλέγαμε τον πλανήτη του Γεωγράφου γιατί θα θέλαμε να αποκτήσουμε όλες εκείνες τις γνώσεις που είχε στο κεφάλι του και επειδή είναι και ο πιο έξυπνος από όλους τους υπόλοιπους.

Αφροδίτη – Ροζ νεράιδα

 

 

  • Αν τώρα μπορούσατε να παίξετε και εσείς στην παράσταση και μπορούσατε να διαλέξετε ένα ρόλο, εκτός από το ρόλο του Μικρού πρίγκιπα και του τριαντάφυλλου,  ποιον θα προτιμούσατε;

 

Θα διαλέγαμε το ρόλο του Φαναρτζή διότι ήταν αστείος ρόλος, μπορούσες να κάνεις πολλές γκριμάτσες, ήταν αστεία ντυμένος και έκανε μία περίεργη φωνή. Γενικά μας αρέσει να παίζουμε ρόλους που προκαλούν γέλιο όπως ο ρόλος του Φαναρτζή.

Αρετή Π. – Ηλίας Π.- Κατερίνα Π.. – Ελπίδα Π. – Γιάννης Ν. – Γιώργος  Π. – Φώτης Μπ. – Τάσος Ζ.- Ροζ νεράιδα – Θεανώ Μ.- Σίλια Κ.

Θα διαλέγαμε το ρόλο της αλεπούς διότι ήταν όμορφη, φορούσε ωραίο γούνινο κουστούμι, μιλούσε ωραία και σοφά και διότι έγινε φίλη με τον μικρό πρίγκιπα.

Βασιλική Σχ.- Ελένη Αβ. – Νατάσα – Μαρία Σ. – Γρηγόρης Φ. – Barbie

 

  • Ποιο μήνυμα πήρες για τον εαυτό σου από την παράσταση;

 

Το μήνυμα που πήραμε ήταν το μήνυμα της αξίας της φιλίας. Μάλιστα μερικές φορές πρέπει να εξημερώσει ο ένας τον άλλο, να έρθει σιγά – σιγά πιο κοντά στον άλλο και να τον γνωρίσει.

Γρηγόρης Φ. – Γιάννης Ν. – Γιώργος Π. – Σίλια Κ. – Κατερίνα Π. – Βασιλική Σχ. – Χρήστος Στ.

Το μήνυμα που πήραμε ήταν ότι μερικές φορές είναι καλύτερο να σκεφτόμαστε με την καρδιά και όχι με το μυαλό.

Νατάσα – Τάσος Ζ.

 

Το μήνυμα που πήραμε ήταν ότι πρέπει να χαιρόμαστε με ό,τι έχουμε και να μην γκρινιάζουμε ή περιμένουμε κάποιον να μας δοξάσει για να είμαστε χαρούμενοι όπως έκαναν οι κάτοικοι στους πλανήτες που πήγε ο μικρός πρίγκιπας.

Θεανώ Μ. – Εύα Χ.

Το μήνυμα που πήρα από την παράσταση είναι ότι για να μάθεις πράγματα και να νιώσεις πρέπει να δεις τον κόσμο και να ταξιδέψεις.

Μαρία Σ.

 

 

Σχολιάστε

Top