Λίονελ Μέσσι , ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής

messi_goal

Στα 35 του χρόνια, κατάφερε να κατακτήσει με την εθνική Αργεντινής ένα από τα σημαντικότερα τρόπαια στην ιστορία του ποδοσφαίρου: το Παγκόσμιο Κύπελλο.
Το πραγματικό του όνομα είναι Λιονέλ Αντρές Μέσι Κουτσιτίνι αλλά έγινε ευρέως γνωστός ως Λιονέλ ή Λίο Μέσι. Γεννήθηκε στις 24 Ιουνίου 1987 στην πόλη Ροζάριο της Αργεντινής, από γονείς ιταλικής καταγωγής. Είναι το τρίτο από τα τέσσερα παιδιά της οικογένειας.Δεν είναι ιδιαίτερα ψηλός (1,70 μ.) και σε σύγκριση με άλλους ποδοσφαιριστές της κατηγορίας του θεωρείται πολύ αδύνατος (~67 κιλά).

Αυτά τα σωματικά χαρακτηριστικά έχουν καταστήσει τον αριστεροπόδαρο άσο ιδιαίτερα ταχύ, με εξαιρετικούς ελιγμούς και ταυτόχρονα απόλυτο έλεγχο της μπάλας, που καταφέρνει με έναν μοναδικό και «μαγικό» τρόπο να «εξαφανίζει» τους αμυντικούς και να διεισδύει στα αντίπαλα τέρματα.
Ο Λίο από την πρώτη στιγμή που άγγιξε μπάλα ποδοσφαίρου την ερωτεύτηκε. Από μικρός έπαιζε μπάλα με τους δύο μεγαλύτερους αδερφούς του και σε ηλικία έξι ετών εντάχθηκε στο παιδικό τμήμα της τοπικής ομάδας που υποστήριζε, Νιούελς Ολντ Μπόις και ξεκίνησε τις προπονήσεις. Οι εκπληκτικές εμφανίσεις του νεαρού Μέσι προσέλκυσαν το ενδιαφέρον μεγάλων συλλόγων και από τις δύο πλευρές του Ατλαντικού και πολύ γρήγορα  το ταλέντο που έκρυβε μέσα του έλαμψε.
Σε ηλικία 10 ετών  ο μικρός Λιονέλ διαγνώστηκε με «ανεπάρκεια αυξητικής ορμόνης». Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι γονείς του να δαπανήσουν ένα μεγάλο χρηματικό ποσό για την θεραπεία του, ενώ παράλληλα υπήρχε σοβαρός κίνδυνος να σταματήσει οριστικά το ποδόσφαιρο. Ο Μέσι, ωστόσο πάλεψε, πείσμωσε ακόμα περισσότερο και βγήκε νικητής καθώς εκμεταλλεύτηκε την μικροσκοπική του διάπλαση ωστε να διεισδύει εύκολα στα αντίπαλα.

Πήγη: wikipedia

Ζήσης Μ.

Σχολιάστε

Top