Τα σαμιώτικα φαγητά των Χριστουγέννων, από τον Κωνσταντίνο Καλότυχο και τον Χρήστο Καλαϊτζή

Τις παραμονές των Χριστουγέννων , οι νοικοκυρές φτιάχνουν κουραμπιέδες , μελομακάρονα, μπακλαβά και «κατάδες». Οι γιαγιάδες λένε ότι τα γλυκά θα γλυκάνουν τον νεογέννητο Χριστό. Στη Σάμο, όμως, το ξεχωριστό είναι ότι το πρωί των Χριστουγέννων, μετά την εκκλησία , φτιάχνονται συνήθως οι χοιρινές τηγανιές και η «πηχτή». Η πηχτή είναι βρασμένο χοιρινό κρέας με μπόλικο λεμόνι, το οποίο αφήνουν να πήξει όλη τη νύχτα. Το φαγητό που σερβιρεται στα σπίτια της Σάμου είναι το σελινάτο χοιρινό.1766089233393

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης