ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

Ιστορική  Αναδρομή

2o_Γυμνάσιο_Μίκρας

Το Σχολείο μας ανήκει στην Δ.Δ.Ε Ανατολικής Θεσσαλονίκης , η οποία με τη σειρά της ανήκει στην Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας. Λειτουργεί στον Τρίλοφο Ν.Θεσσαλονίκης και είναι ένα από τα τρία Γυμνάσια της Δημοτικής Ενότητας Μίκρας του Δήμου Θέρμης .

Άρχισε τη λειτουργία του τη σχολική χρονιά 2006-2007 με προσωρινή Διευθύντρια την κ. Βαχαροπούλου Αιμιλία και Σύλλογο Διδασκόντων Καθηγητών και Καθηγητριών (τις κκ. Μάνου , Ευγενιάδου , Μητροπούλου , Μαροπούλου , Βογδάνου , Ακμανίδου , Τριανταφυλλίδου , Πανούλα , Βεοπούλου , Τσινοπούλου , Αβραμίδου , Παπακωνσταντίνου και τον κ. Ζερμπαλά). Ως έδρα είχε τις ακόμη και τώρα χρησιμοποιούμενες εγκαταστάσεις επί της οδού Μακεδονίας 8 στον Τρίλοφο , με μια βασική λεπτομέρεια : το αρχικά χρησιμοποιούμενο κτίριο ήταν μονώροφο .

Την 1η σχολική χρονιά 2006-2007 φοίτησαν μόνο η Α΄ και η Β΄ Γυμνασίου , λόγω έλλειψης χώρων. Τη δεύτερη σχολική χρονιά 2007-2008 το σχολείο μας λειτούργησε με τρεις τάξεις Α΄, Β΄, Γ ΄ Γυμνασίου , αλλά ήταν διασπασμένο ως εξής : τα τρία τμήματα της Α΄ τάξης φιλοξενήθηκαν στο υπόγειο του κτιρίου του 1ου Γυμνασίου Τριλόφου και οι άλλες τάξεις Β ΄και Γ΄ Γυμνασίου συνέχισαν τη σχολική τους θητεία στο μονώροφο κτίριο επί της οδού Μακεδονίας 8.

Τα κτιριακά προβλήματα επιλύθηκαν το σχολικό έτος 2009-2010 με την προσθήκη νέου ορόφου .Τα προβλήματα των εγκαταστάσεων αντιμετωπίστηκαν σε μεγάλο βαθμό από το Δήμο Θέρμης το καλοκαίρι του 2013 , όταν διαμορφώθηκε σε αύλειο χώρο το όμορο προς το σχολείο οικόπεδο , το οποίο παραχωρήθηκε από τη Μητρόπολη Κασσανδρείας για το σκοπό αυτό. Πρόσφατα, ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση προβολικών συστημάτων στις δέκα τάξεις , στα δύο εργαστήρια και στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων με τη συνδρομή του Συλλόγου Γονέων και του Δήμου , καθιστώντας το σχολείο μας πρότυπο στη χρήση νέων τεχνολογιών στην εκπαίδευση.

Συνοψίζοντας , μπορεί το σχολείο μας να έχει ακόμα σχετικά μικρή χρονικά παρουσία στα εκπαιδευτικά δρώμενα του Δήμου μας , όμως ξεχωρίζει για το πάθος και την αφοσίωση των καθηγητών και των Διευθυντών του, για την εκπόνηση πληθώρας προγραμμάτων ( περιβαλλοντικών , πολιτιστικών , Αγωγής Υγείας ) , για τις εκπαιδευτικές εκδρομές στο εσωτερικό και στο εξωτερικό , για τις αδελφοποιήσεις με σχολεία του εξωτερικού ( με το σχολείο της Γαλλίας College Lakanal Foix), για το πλήθος των θεατρικών και μουσικών ή μουσικοχορευτικών παραγωγών  , για τις πανηγυρικές ομιλίες , τις συμμετοχές και τις βραβεύσεις μαθητών και μαθητριών σε ρητορικούς , αθλητικούς , σκακιστικούς αγώνες , για τις σχολικές γιορτές και τέλος τα πτυχία ξένων γλωσσών όλων των επιπέδων σε Αγγλικά , Γαλλικά και Γερμανικά. Όλα αυτά συνθέτουν ένα πολύχρωμο , χαρούμενο μωσαϊκό Παιδιών , Γονέων, Καθηγητών και Διεύθυνσης.

Το άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό, οι πολύ καλές υποδομές εργαστηρίων και τάξεων , η εμπνευσμένη Διεύθυνση και η συμπαράσταση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων αποτελούν εγγύηση για το μέλλον του Σχολείου μας.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης