Η εκδρομή της Β τάξης στην Αθήνα.

Η τάξη μας (Β” Γυμνασίου) στις 10, 11 και 12 Μαΐου 2023 πραγματοποίησε τριήμερη εκδρομή στην Αθήνα με συνοδούς καθηγητές τον κ. Λιάσκο, την κ. Αντιόχου, την κ. Μαρκοπουλιώτη, την κ. Πάτση και την κ. Σταμίρη. Επισκεφτήκαμε πολύ ενδιαφέροντα μέρη και όλοι μας γυρίσαμε πλουσιότεροι σε εμπειρίες και γνώσεις. Παραθέτουμε μερικές από τις εντυπώσεις των συμμαθητών μας:

Στέλιος: Στην εκδρομή της Αθήνας  εντυπωσιάστηκα από το μουσείο ψευδαισθήσεων διότι ήταν η πρώτη μου φορά εκεί και είχε διάφορες οφθαλμαπάτες που δεν μπορούσες να πιστέψεις.  

Ματέο: Στην εκδρομή της Αθήνας μου άρεσε πολύ η Ακρόπολη και το μουσείο IMG-a6a23bcc9c8c10ce881f703307b96aee-Vτης, μιας και δεν είχα ξαναπάει ήταν φανταστικά. Επίσης εντυπωσιάστηκα με το πολεμικό Μουσείο διότι είχε αρκετά παλιά όπλα, στολές και οχήματα χιλίων ετών. δεν γινόταν να μην αναφέρω την Βουλή η οποία ήταν υπέροχη! 

Αντριάν: Στην σχολική εκδρομή της Αθήνας μου έκανε μεγάλη εντύπωση  το αρχαιολογικό μουσείο με της πλούσιες συλλογές του.

Ευαγγελία: Ένα από τα πιο όμορφα κτήρια για εμένα ήταν το παλιό πανεπιστήμιο με τα όμορφα και μεγάλα αγάλματα που  στόλιζαν τον μεγάλο κήπο.

Διονυσία: Στο αρχαιολογικό είχε και μια έκθεση με αντικείμενα  και μερικούς τάφους από μούμιες. Ήταν πολύ εντυπωσιακό!

IMG-cd3eaead6a90d5c379039226999ccf8f-VΔιονύσης: στην σχολική  εκδρομή που πήγαμε   μου άρεσε πολύ  η αίθουσα συνεδριάσεων της Βουλής η οποία αν και είναι πιο μικρή από ότι νόμιζα είναι πολύ εντυπωσιακή. Υπάρχουν 300 θέσεις και  η καθεμιά από αυτές είχε ενσωματωμένο  μικρόφωνο και μια μικρή τηλεόραση [tablet].

Άγγελος: Την τελευταία μέρα της εκδρομής επισκεφτήκαμε το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ήταν ένας μεγάλος χώρος σαν πάρκο με πολλά για κάποιους ενδιαφέροντα πράγματα.  Εκεί φιλοξενείται η Εθνική Λυρική Σκηνή και η Εθνική Βιβλιοθήκη.

Μελίνα: Στο Αρχαιολογικό Μουσείο είδαμε το άγαλμα του Ποσειδώνα και του Δία που κρατούσε έναν κεραυνό. Στο μουσείο είχε και τα κοσμήματα που φορούσαν οι γυναίκες πριν από 3000 χρόνια.

Το άρθρο επιμελήθηκαν οι μαθητές Μπιάζης Διονύσιος, Παπαδάτος Βασίλειος, Φλάμπουρας Μπαράκης Στέλιος.

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης