ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ Κ. ΠΑΠΑΔΗΜΑ
Αρχικά θα ήθελα να σας ευχαριστήσω που δεχτήκατε να συμμετάσχετε σε αυτή τη συνέντευξη για την ηλεκτρονική εφημερίδα του σχολείου αλλά και που παρά τις υποχρεώσεις σας βρήκατε χρόνο να μας διαθέσετε. Δεν είστε στο σχολείο μας πολλά χρόνια παρόλα αυτά έχετε αναπτύξει μια καλή σχέση με τους μαθητές του σχολείου.
1. Πως αποφασίσατε να γίνετε μαθηματικός; Το έχετε μετανιώσει ποτέ;
<<Δεν το είχα σαν όνειρο να γίνω μαθηματικός. Μου φαινόταν γενικά πολύ εύκολο σαν μάθημα και έτσι άρχισε να μου αρέσει. Δεν σκεφτόμουν πάντα να διδάσκω σε σχολείο, αλλά προέκυψε στην πορεία. Γενικά δεν το μετάνιωσα, κάποιες φορές ήταν αρκετά δύσκολο αλλά δεν είχα κάποια ιδιαίτερη δυσκολία>>.
2. Εάν ένας μαθητής/μαθήτρια σας έλεγε ότι θέλει να ακολουθήσει το επάγγελμα σας τι θα τον/την συμβουλεύετε;
<<Θα του έλεγα να μην το ακολουθήσει. Νομίζω ότι οι συνθήκες, η διοίκηση και η συμπεριφορά των μαθητών χειροτερεύουν κάθε χρόνο οπότε είναι πιθανό κάποιος να μη καταφέρει να διδάξει>>.
3. Θα βλέπατε τον εαυτό σας να ασκεί κάποιο άλλο επάγγελμα;
<< Όχι το επάγγελμά μου φαίνεται πολύ εύκολο και δεν θα το άλλαζα>>.
4. Τι σας αρέσει περισσότερο στο σχολείο μας;
<<Το κτίριο είναι πολύ ωραίο και ήταν και ένας από τους λόγους για τους οποίους επέλεξα αυτό το σχολείο. Οι συνάδελφοι είναι πολύ καλοί και οι μαθητές, με λίγες εξαιρέσεις, το ίδιο>>.
5. Αν είχατε τη δυνατότητα να αλλάξετε κάτι στο σχολείο, τι θα ήταν αυτό;
<<Θα ήθελα να αξιοποιήσουμε τον πίσω χώρο για να φτιάξουμε τέρματα ή ένα κλειστό γυμναστήριο και την ταχύτητα του ίντερνετ σίγουρα>>.
6. Όλοι γνωρίζουμε πως η περίοδος του covid ήταν πολύ δύσκολη. Τι θα λέγατε πως σας δυσκόλεψε περισσότερο;
<<Ήταν η χειρότερη περίοδος για τους μαθητές. Κάποιοι δεν το έχουν ξεπεράσει ακόμα και λειτουργούν όπως στο σπίτι τους. Αυτό είναι κάτι που θα χρειαστεί αρκετό χρόνο για να αλλάξει>>.
7. Έχουμε παρατηρήσει ότι μιλάτε με πολλούς μαθητές για το ποδόσφαιρο. Πιστεύετε ότι αυτό βοηθάει στην ανάπτυξη κοντινών σχέσεων με τους μαθητές;
<<Υπάρχουν κάποιοι μαθητές που ενδιαφέρονται για το ποδόσφαιρο οπότε προσπαθώ να τους δώσω κίνητρο να ασχοληθούν και με το μάθημα>>.
8. Θα προτιμούσατε να δουλεύετε σε Λύκειο ή προτιμάτε το Γυμνάσιο; Γιατί;
<<Δούλευα πολλά χρόνια σε Λύκειο και μπορώ να πω πως μου έχουν λείψει τα μεγαλύτερα παιδιά. Όμως τώρα το Λύκειο έχει υποβαθμιστεί, τα παιδιά διαφορετικής κατεύθυνσης δεν παρακολουθούν καθόλου το μάθημα και επιλέγουν να δώσουν βάση μόνο στα φροντιστήρια, έτσι είναι σαν να μιλάς μόνος σου. Οπότε με αυτή την κατάσταση προτιμώ το Γυμνάσιο>>.
Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο και τις απαντήσεις σας!
Νικολέτα Βασδέκη Γ2
