Πατρινό καρναβάλι

Το Πατρινό καρναβάλι είναι μια πολύ μεγάλη εκδήλωση και έρχονται άνθρωποι από όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό. Είναι η παλαιότερη καρναβαλική εκδήλωση στην Ελλάδα.

Πότε αρχίζει το καρναβάλι και πότε τελειώνει;

Η έναρξη του καρναβαλιού είναι στης 17 Ιανουαρίου μέχρι την Καθαρά Δευτέρα. Το τελευταίο Σαββατοκύριακο της Αποκριάς ξεκινά με την νυχτερινή ποδαράτη παρέλαση των πληρωμάτων του Σαββάτου, ακολουθεί η φαντασμαγορική μεγάλη παρέλαση αρμάτων και πληρωμάτων την Κυριακή και τελειώνει με το τελετουργικό κάψιμο του βασιλιά καρνάβαλου στο μόλο της Αγίου Νικολάου στο βόρειο λιμάνι της Πάτρας. Χαρακτηριστικές αρχές του είναι ο αυθορμητισμός, ο αυτοσχεδιασμός, η πηγαία έμπνευση και ο εθελοντισμός .

3

Η ιστορία του καρναβαλιού

Στην αρχαιότητα ήδη οι άνθρωποι μασκαρεύονταν και γιόρταζαν τον θεό Διόνυσο . Αυτές ήταν οι πρώτες ρίζες του καρναβαλιού.

4

Ποιος διοργανώνει το καρναβάλι;

Στο καρναβάλι συμμετέχουν πολλοί πατρινοί και επισκέπτες από άλλες πόλεις ή και άλλες χώρες . Γίνονται πολλές εκδηλώσεις στις οποίες παίρνουν μέρος πολλοί σύλλογοι ή groups. Αλλά αυτός που αναλαμβάνει τη διοργάνωση του πατρινού καρναβαλιού είναι ο Δήμος Πατρέων.

Τσικνοπέμπτη

Την ημέρα της Τσικνοπέμπτης σε όλη την Πάτρα ψήνουν κρέατα σε ψησταριές και οι άνθρωποι μεταμφιέζονται, χορεύουν και διασκεδάζουν.

Κυριακή της Αποκριάς

Την Κυριακή της αποκριάς το γλέντι αρχίζει κατά το μεσημέρι και τελειώνει τα χαράματα της Καθαρής Δευτέρας . Γίνονται πολλά γλέντια, γιορτές και να μην ξεχάσουμε το κάψιμο του βασιλιά καρνάβαλου.

7

Χριστίνα Ρ., Μαρία Κ. & Σίσσυ Ι. (ΣΤ2)

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης