Η καρναβαλική ιστορία της Λούσι!

Μια φορά και έναν καιρό ήταν ένα κοριτσάκι η Λούσι. Το όνειρο της Λούσι ήταν να βγει στο καρναβάλι, αλλά οι γονείς της δεν είχαν χρήματα για να της αγοράσουν στολή. Κάθε καρναβάλι κοίταζε και ξανακοίταζε από το παράθυρο του σπιτιού της τα άρματα με την βασίλισσα του καρναβαλιού, τις ωραίες στολές των παιδιών και την διασκέδασή τους.

λουση

Μια μέρα του καρναβαλιού όμως ζήλεψε τόσο πολύ που αποφάσισε να βγει και αυτή. Έτσι πήρε τα καλλυντικά της μαμάς της και βγήκε για διασκέδαση. Βγήκε με ένα μεγάλο χαμόγελο νομίζοντας πως οι άνθρωποι δεν θα την σχολιάσουν που δεν ήταν τόσο πλούσια και δεν φόραγε μια στολή. Και όμως όλα τα βλέμματα των ανθρώπων ήταν στραμμένα επάνω της και την κορόιδευαν. Τότε αυτή έτρεξε, πήγε σε ένα στενό και άρχισε να κλαίει. Εκείνη την στιγμή ένα αγοράκι, ο Τζώρτζ που την είδε να κλαίει πήγε εκεί και άρχισε να την παρηγορεί.  Από τότε έγιναν αχώριστοι φίλοι και πάντα ήταν μαζί.

Όταν ήρθε το επόμενο καρναβάλι αυτός την ρώτησε αν θα ερχόταν μαζί του για να διασκεδάσουν. Η Λούσι του απάντησε πως δεν ήθελε να βγει αλλά αυτός άρχισε να επιμένει πολύ και έτσι δέχτηκε. Όμως είχε ακόμα μια μικρή ανησυχία. Ο Τζώρτζ ήταν από πλούσια οικογένεια και έτσι την πήγε να αγοράσει όποια στολή επιθυμούσε. Η Λούσι γεμάτη χαρά αλλά και συγχρόνως παραξενεμένη που το αγόρι είχε χρήματα για να της αγοράσει στολή, δοκίμασε πολλές στολές αλλά ένιωθε ότι καμία δεν ταίριαζε στο γούστο της. Κάποια στιγμή καθώς έψαχνε, τα μάτια της έπεσαν σε ένα ωραίο λαμπερό πριγκιπικό φόρεμα. Το φόρεμα που επέλεξε ήταν λίγο ακριβό αλλά το αγόρι την νοιαζόταν τόσο πολύ που της το αγόρασε. Έτσι η Λούσι έπιασε έναν ωραίο μεγάλο κότσο και μαζί με τον Τζώρτζ πήγαν να διασκεδάσουν.

λουση2

Μετά από λίγο έφτασε και η βασίλισσα του καρναβαλιού πάνω στο τεράστιο άρμα της. Κάποια στιγμή η βασίλισσα έκανε νόημα στον Τζώρτζ να ανέβει και αυτός πάνω στο άρμα. Ο κόσμος ήταν σαστισμένος με αυτό που γινόταν αλλά πιο πολύ η Λούσι. Τότε οι μουσικές σταμάτησαν και για λίγο υπήρχε μια σιωπή. Η βασίλισσα του καρναβαλιού βγήκε έξω και είπε: “Γεια σας, σήμερα θέλω να σας μιλήσω για μία ιστορία που με έχει στενοχωρήσει αρκετά. Λοιπόν πέρυσι βγήκε ένα κοριτσάκι που ονομαζόταν Λούσι. Η Λούσι δεν είχε χρήματα για να βγει στο καρναβάλι και έτσι βάφτηκε και βγήκε. Εσείς όμως την κοροϊδέψατε που δεν είχε μια στολή και δεν ήταν τόσο πλούσια. Αυτό με έκανε να νιώθω χάλια και να στενοχωριέμαι και έτσι πήρα το θάρρος να σας το πω. Και όλα αυτά τα έμαθα χάρη στον γιο μου που είναι πολύ καλοί φίλοι με αυτό το κορίτσι. Ο κόσμος άρχισε να χειροκροτάει την Λούσι και να της ζητά συγνώμη.

Η Λούσι για πρώτη φορά ένιωσε χαρούμενη που ο κόσμος την αποδέχτηκε όπως ήταν και από τότε έγινε η βασίλισσα του καρναβαλιού. Πλέον η ζωή της άλλαξε ευχάριστα!

 

ΤΕΛΟΣ!!!

Αφροδίτη & Μαρία Τ. (ΣΤ2)

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης